Nisu Vam legle pare juče u prekjuče? DANAS JE VAŠ SREĆAN DAN

Danas je treći dan isplate državne pomoći u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Novac leže na račune građana – automatski na one koji su se proletos već prijavili za isplatu 30+30 evra državne pomoći u maju i novembru.

Podsetimo, u utorak je novac isplaćen svim penzionerima, korisnicima socijalne pomoći i građanima koji izdržavaju zatvorsku kaznu. Juče je novac uplaćen na račune 2,3 miliona građana, a danas će biti uplaćen na račune preostalih 1,75 miliona prijavljenih građana, prenosi Kurir.

Država pomoć uplaćuje na namenske račune građana u bankama koje su prijavili u prijavi, a u slučaju najstarijih, na račune na koje primaju penziju.

Namenski računi građana po podizanju novca biće automatski ugašeni.

Oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Prvo je potrebno je posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija „Provera statusa prijave“.

U slučaju da vam je novac uplaćen na račun, biće štriklirana i opcija pod brojem 5.

Veliki broj građana u toku prethodnog obradovala je sms poruka, a mnogi su se iznenadili kada su videli i njen sadržaj. Za razliku od ranije, kada se u sms poruci nalazilo nekoliko informacija o samoj uplati državne pomoći, ova sada daleko je sažetija. Nakon uplaćenog iznosa od 2.351,26 dinara u opisu samo piše da se radi o „Covid 19 uplati“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare