U SLUČAJU BELIVUK JOŠ DVA PRIPADNIKA NJEGOVOG KLANA SU SPREMNA DA „PROPEVAJU“ U VEZI 2 likvidacije za koje nema dokaza

Pripremno ročište protiv klana Veljka Belivuka i njegovih saradnika po svemu sudeći biće zakazano do kraja ovog meseca, prenosi “Blic”. Kako se dalje navodi, Tužilaštvu za organizovani kriminal javila su se dvojica osumnjičenih iz zloglasnog klana i izrazila spremnost da o ubistvima govore i dobiju status svedoka-okrivljenog koji ima jedino Bojan Hrvatina. Međutim, dogovor još nije postignut.

Dvojica pripadnika grupe Veljka Belivuka nude svoja saznanja o zločinima u zamenu za manju kaznu zatvora.

– Oni su nudili da kažu sve što znaju o otmicama i ubistvima koja se stavljaju na teret klanu Veljka Belivuka. Međutim, izrazili su spremnost i da govore o likvidacijama koje su ostale nerešene i za koje ne postoje dokazi. Reč je o ubistvu Mirka Kojića, investitora sa Zvezdare i kuma Marka Miljkovića i Aleksandra Halabrina. Pregovori su u toku, pa je ishod još neizvestan- kaže izvor Blica. 

Podsećamo, klanu Veljka Belivuka na teret se prema optužnici stavljaju pet ubistava- Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana LJepoje. U međuvremenu dokazi su pronađeni i za zločinima nad Nikolom Mitićem i Goranom Mihajlovićem.

UBISTVA

Kako “Blic” prenosi, ukoliko zaista dvojica pripadnika grupe Veljka Belivuka imaju nova sazananja o zločinima klana u kojima su i sami učestvovali mogla da se rasvetli sudbina nestalog Mirka Kojića, investitora sa Zvezdare i kuma Marka Miljkovića. On je, kako se sumnja, jedna od prvih žrtava ove kriminalne ekipe.

Kojić se sa Belivukom i Miljkovićem našao i na optužnici za ubistvo Vlastimira Miloševića, takođe Miljkovićevog kuma, januara 2017. godine. Međutim, zbog nedovoljnih dokaza sva trojica odlukom suda pravosnažno oslobođeni krivice.

– Istražitelji na sve načine pokušavaju da reše i otmicu i ubistvo Aleksandra Halabrina. Porodica je njegov nestanak prijavila 20. marta 2020. u Beogradu. Telo mladića pronađeno je 16. maja iste godine u okolini Sopota. Obdukcija je potvrdila da je ubijen hicem u glavu. Posmrtne ostatke ovog mladića iz sela Janošik, nadomak Plandišta, pronašao je čuvar koza u sopotskom mestu Parcani. Bilo je spakovano u najlon i zakopan – kaže izvor Blica blizak istrazi.

Istraga koja je vođena pokazala je da on nije ubijen na mestu gde je zakopan već da je tu donet. Tako da ukoliko Tužilaštvo za organizovani kriminal ukoliko prihvati predlog osumnjičenih moglo bi da pribavi dokaze o ovom zvesrskom ubistvu.

CRNA GORA

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu prošle srede saslušani su Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Radoje Živković po zamolnici kolega iz Crne Gore. Njima se na teret stavlja ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmica Mila Radulovića Kapetana u naselju kod Spuža. Četvorica pripadnika ozloglašenog klana negirali su krivična dela.

SVEDOK

Bojan Hrvatin, svedok koji je tužilaštvu otkrio sve o stravičnim zločinima kriminalne grupe Velje Nevolje, ispričao je kako je postao deo svirepog klana, kao i da je “mora da se okrvi” kako bi pridobio poverenje Veljka Belivuka.

Bojan Hrvatin, glavni je svedok-okrivljeni u slučaju koji se vodi protiv Belivukovog klana koji je za sada optužen za pet ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, ali se sumnjiči za još tri ubistva. Ovaj muškarac, koji je pre nekoliko godina izašao iz zatvora u kom je bio zbog ubistva, dobro je poznavao braću Budimir, inače istaknute članove Belivukovog klana. Hrvatin je, kako je ispričao Tužilaštvu, želeo da se prikloni ovoj kriminalnoj grupi koja je “držala” beogradsko podzemlje i slovila za najopasniju u Srbiji. Da bi to uspeo, pristao je da, kako je sam ispričao, “okrvavi ruke”.

On je Tužilaštvu rekao da mu je Miloš Budimir, Belivukov čovek od poverenja, na jednom sastanku pokazao fotografije dva korita u kojem se nalazilo raskomadano telo. Kako mu je Budimir ispričao, u pitanju je bilo telo Aleksandra Gligorijevića Pukija, inače nekada bliskog Veljinog saradnika kog je odlučio da ubije jer je sumnjao da mu “radi o glavi”. Svedok-saradnik je tužiocu ispričao da je, nakon što je video stravične fotografije, rekao Budimiru da ga zovu kada budu ubijali sledeću žrtvu!

– Ja sam mu tad rekao: “Ajde vidi znaš malo, ono, ako bude tako nekad da učestvujem i ja” jer su bile neke priče da treba da se “okrvimo” i dok se ne okrvimo – nema tu poverenja. To je jednostavno tako na ulici – rekao je svedok-okrivljeni.

On je ispričao da mu je Marko Budimir na to rekao: “Biće, biće toga još, imamo ih još”.

Kako je rekao, nedugo posle toga Hrvatinu je poverena važna uloga u novoj likvidaciji – njegov zadatak bio je da namami navijača Gorana Veličkovića Goksija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare