SRPSKA KOŠARKA ZAVIJENA U CRNO! Preminuo Jelovac

Vest koja je danas šokirala sportsku Srbiju svakako je smrt povremenog reprezentativca Stevana Jelovca koji nas je napustio posle tri nedelje borbe od moždanog udara na treningu svog AEK-a. 

Jelovac je u AEK stigao letos, nakon sezone provedene u Japanu. U karijeri je nastupao i za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep.

Nije izabran na draftu 2011. godine, ali je 2016. godine igrao letnju ligu za Dalas, ali nije uspeo da se domogne najkvalitetnije lige na planeti. U sezoni 2013/2014. igrao je Evroligu u dresu Lijetuvos Ritasa, a potom je tri godine nastupao u španskoj Saragosi. Po opštem mišljenju najbolju sezonu u karijeri imao je u sezoni 2017/2018. kada je nosio dres Nožnjeg Novgoroda, a najbolju partiju u karijeri zabeležio je protiv Kaleva ubacio je 49 poena, uz 15 skokova i tako oborio rekord VTB lige, koji je sa 42 pogotka držao Kit Lengford.

Za repretenaciju Srbije debitovao je sa 28 godina i imao vrlo zapaženu rolu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare