POŽAR U OBRENOVCU DAN POSLE- Traga se za potencijalnim žrtvama

Vatrena stihija koja je izbila u kineskom tržnom centru u Obrenovcu za sobom je pored pustoši ostavila i dve nestale osobe.

Za njima se i dalje traga, a predsednik opštine Miroslav Čučković u jutarnjem programu Kurir televizije otkrio je da je reč o jednoj gospođi iz Obrenovca koja je ranije tog dana išla u kovid ambulantu.

„Očigledno je došla do apoteke da nešto kupi, a nije se vratila ni u Dom zdravlja po rezultate, a ni kući. Osnovana je sumnja da je nastradala u ovom objektu. Druga osoba je radila kao prodavačica unutra“, otkrio je predsednik opštine Obrenovac.

Čučković je dodao da su porodice uredno prijavile njihov nestanak.

Dodao je i da je u ovom trenutku prisutno 20 vatrogasaca koji naporno intervenišu na zagašavanju požara.

„Radi se na uklanjanju ove bakarne kupole iznad objekta koje će trajati naredna dva dana. Pozvali smo privatnu kompaniju koja se time bavi kako bismo sa kranom mogli da odnesemo tu tešku bakarnu kupolu, koja pritisnka objekat i stalno dolazi do tinjanja i novih požara unutar njega jer je od drveta“, objasnio je Čučković.

Kako kaže, nekadašanji objekat Jugodrva u osnovi ima 800 m2, 1600 ukupno, a u njemu bila smeštena parfimerija, apoteka, kafić i frizerski salon.

„Sve su to radnje koje imaju zapaljive materije u svojim rafovima, pa ćemo sa strogom pažnjom nastaviti da radimo ovaj posao“, zaključio je Čučković i naglasio da će opština pomoći porodicama koje su pretrpele štetu.

Vlasnici objekata su imali osiguranje, pa će u saradnji opštine i osiguravajućih kuća doći do nadoknade štete.

Podsećamo, požar je izbio juče ujutru u Ulici Miloša Obrenovića. Vatrom su zahvaćeni i automobili parkirani u blizini kineskog tržnog centra i deo krova obližnje stambene zgrade. Stanari okolnih zgrada su evakuisani, a povređeno je šest osoba.

U višečasovnom gašenju vatrene stihije učestvovalo je 25 vatrogasnih vozila i 55 vatrogasaca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare