PRESUDA ZA UBISTVO ĆURUVIJE: 100 godina bivšim pripadnicima DB za ubistvo novinara

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu danas je na početku izricanja presude za ubisto novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999., proglasio krivima i osudilo Radomira Markovića, nekadašnji načelnik Resora Državne bezbednosti na 30 godina zatvora Milana Radonjića, šef beogradskog centra DB na 30 godina zatvora dok su Ratko Romić, pripadnik DB i Miroslav Kurak, koji je u bekstvu i sudilo mu se u odsustvu osuđeni na po 20 godina zatvora.

Radomir Marković ne prisustvuje izricanju presude, jer nije želeo da bude dovdeden iz zatvora Zabela u kom služi kaznu. Sudija Snežana Jovanović na početku izlaganja rekla je da je presuda doneta većinom glasova, a ne jednoglasno. Sudija je u presudi navela i da je izvršilac ubistva NN osoba, a ne Kurak i Romić, kako se navodilo u optužnici.

– Nepoznata osoba ispalila je pet hitaca u oštećenog – navela je sudija. Inače, ovo je ponovljeno suđenje, pošto je prvu presudu ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio novo suđenje. Presuda koja je danas izrečena, identična je onoj koja je bila ukinuta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare