Otkrivamo! BASNOSLOVNE PLATE U FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE. Ovo su plate funkcionera FSS

Danas je u Staroj Pazovi, u Sportskom centru održana vanredna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije kojom je predsedavao Nenad Bjeković, v.d. predsednika FSS. Na sednici je prisustvovalo 63 delegata. Prisustvovali su i gosti iz FIFA i UEFA, Sofija Malicija, Nikola Luka i Jan Hafner.

Na sednici je izglasan novi statut i raspisani su izbori na svim nivoima.

Kao što je bilo najavljeno, novim Statutom je ukinuta starosna granica kada je u pitanju kandidatura za mesto predsednika FSS. Pravo za učešće u trci za mesto novog predsednika od sada imaju i političari, koji bi u slučaju pobede morali da podnesu ostavku na političke funkcije.

Reprezentacija Srbije je ostvarila zavidne rezultate dikretnim plasmanom na SP koje će se sledeće godine održati u Kataru i veliki novac će se sliti na račune FSS. Naravno, zasluženo. Međutim, trenutne plate koje su u FSS su basnoslovne, te tako v.d. predsednika FSS Nenad Bjeković ima platu od oko 7.000 evra, dok generalni sekretar Jovan Šurbatović ima platu od oko 6.000 evra. Nekadašnji predsednik FSS Tomislav Karadžić ima platu od oko 4.200 evra. Da li su ove plate za Srbiju i naše uslove ipak malo prevelike?

UDARNA VEST. rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare