PREDSEDNIK SRBIJE IZ SOČIJA Očekuje se poseta Vladimira Putina sledeće godine Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju da su odnosi Srbije i Rusije su na najvišem nivou u istoriji.

– Verujem da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji – izjavio je Vučić, a prenosi ruska agencija TAS S.

Predsednik Srbije je naglasio i da je saradnja dve zemlje u vojno-tehničkoj sferi na najvišem nivou, i da se zvanični Beograd nada novim sporazumima, prenose Novosti pisanje Tanjuga.

– Da, naša vojno-tehnička saradnja je na najvišem nivou. Zahvalni smo vam na lepim poklonima koje smo dobili. Mislim da ćemo imati nove sporazume u raznim sferama – poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je, takođe, izrazio saučešće ruskom predsedniku zbog fatalne nesreće u rudniku uglja u ruskoj oblasti Kuzbas u kojoj je stradalo najmanje 11 ljudi.

– Primite moje saučešće povodom tragedije u Kuzbasu. Izražavam moje saučešće vama i porodicama poginulih – izjavio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na gostoprimstvu.


– Posle tri sata produktivnih i dobrih razgovora sa predsednikom RF Vladimirom Putinom, zahvalio sam se na gostoprimstvu i dobio potvrdu da će sledeće godine posetiti Beograd i Srbiju – napisao je predsednik Srbije na Instagramu.

– Razgovarali smo o mnogo tema i hoću da mu se zahvalim na gostoprimstvu! Količina, cena gasa, treba nam oko 13 miliona gasa, to su sve teška pitanja. Mi smo postigli nešto što smo jednom pomenuli, što smo pokušali i predsednik Putin je pokazao prijateljstvo. Uspeli smo da u narednih sest meseci dobijemo cenu gasa od 270 dolara, povećaćemo i količinu – rekao je predsednik Vučić.

Dodao je da su razgovarali o dugoročnom ugovoru.

– Mogu dve stvari važne da kažem, pod jedan ono što je rekao predsednik Putin – Aleksandre biće dobro rešenje i bićete zadovoljni i pod dva da elementi o kojima smo razgovarali govore o tome i da ćemo posle šest meseci imat izuzetnu cenu i povećanje obima i flksibilnost.

Istakao je da smo uštedeli više od 300.000 miliona evra i da smo dobili sugrnost za snabdevanje.


Putin: Stav Rusije o Kosovu i Metohiji nepromenjen, Moskva podržava Beograd

Rusija uvek podržava Beograd u rešavanju pitanja KiM, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

– Što se tiče naših napora i zajedničkih koraka na međunarodnoj sceni, pa i oko rešavanja kosovskog pitanja, znate da je naš stav principijelan. Ne podleže aktuelnoj političkoj konjunkturi – rekao je Putin razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju.

– Podržavamo vaš stav o kosovskom pitanju – naglasio je Putin.

Predsednik Rusije izrazio je nadu da će se situacija na kraju razviti tako da odgovara interesima svih ljudi koji žive u regionu.

(Sputnjik)
UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare