Vučko, pukovnik Žandarmerije napustio Beograd zbog Veljinog klana

Visokorangirani član kriminalne grupe Veljka Belivuka Marko Miljković koga su mediji prozvali Mesar pretio je Nenadu Vučkoviću, pukovniku MUP-a zaposlenom u Žandarmeriji. Vučković je pretnje prijavio SBPOK a istragu je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ovo se danas saznalo na glavnom pretresu Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika SBPOK-a pred Višim sudom u Beogradu.

Ne zna se šta su motivi Miljkovića koji se zajedno sa pripadnicima pomenute grupe sumnjiči za ukupno 11 ubistava, otmica i mučenja, ali neko vreme šuškalo se da je Vučković u problemu i da se zbog toga sklonio iz Beograda. Jedno vreme bio je i zvanično prekomandovan u Vranje a upravo se to „izgnanstvo“ pripisivalo kao kazna što je prijavio pretnje.

Inače, Vučkovića su mediji opisivali kao čoveka bliskog kriminalci i vođi navijača Saletu Mutavom, od koga se posle ubistva oprostio i čituljom, ali i kao emotivnog partnera Dijane Hrkalović u to vreme sekretarke u Upravi kriminalističke policije, koja je kasnije, u julu 2017, avanzovala i postala državna sekretarka.

Iako je bila „samo“ sekretarka u UKP MUP, Hrkalović je važila za sivu eminenciju MUP-a, a kuolarske priče su bile da je upravo ona „kumovala“ njegovom prelasku iz Vojske Srbije u policiju.

U vreme kada je pod za sada neobelodanjenim okolnostima jednu uniformu zamenio drugom, Vučković je bio i član Skupštine FK Partizan, i to kao predstavnik navijača.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare