ZAVRŠENO SASLUŠANJE BELIVUKOVIH VOJNIKA U TUŽILAŠTVU: Otkrivamo koju su rečenicu svi oni danas izgovorili!

U Tužilaštvu za organizovani kriminal na saslušanje je izvedeno četvoro pripadnika klana Veljka Belivuka koji se sumnjiče da su brutalno ubili Nikolu Mitića u oktobru prošle godine u Ritopeku.

Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se sumnjiče da su učestvovali u ubistvu Nikole Mitića u oktobru prošle godine u Beogradu, danas su se na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili ćutanjem. Kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanje su iz pritvora u kom su od februara ove godine dovedeni Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić kao i Dejan Tešić.

– Proširenjem istrage za ubistvo Matića, obuhvaćeni su i Belivuk i Miljković, kao i Vlade Draganić, ali će oni biti saslušani naknadno, 1.decembra – kaže izvor Kurira iz istrage.

Prema rečima našeg sagovornika četvorica osumnjičenih, među kojima je i IT stručnjak Lalić, ponovilo je istu rečenicu.

– Nisam kriv, u nastavku postupka braniću se ćutanjem – navodi on.

Krivičnom prijavom, podsetimo, obuhvaćen je i Senad Rešović koji je saslušan pre oko mesec dana, kao i Bojan Hrvatin koji je odlučio da progovori i prizna sva krvičina dela Belivukovog klana, u zamenu za blažu kaznu.

Čuva ga policija 

Hrvatin u kućnom pritvoru

Bojan Hrvatin koji je uhapšen kao pripadnik kriminalne grupe, ali je pristao da u tužilaštvu prizna sve zločine Belivukovog klana i detaljno opiše ulogu svakog od osumnjičenih, prema nezvaničnim informacijama, iz Centralnog zatvora je prebačen u kućni pritvor. Kako isti izvori navode, on je na tajnoj lokaciji, uz nadzor policije koja ga ni na sekund ne ostavlja samog. Navodno, on je pod neviđenim merama obezbeđenja zbog straha od odmozda ljudi bliskih klanu koji su i dalje na slobodi.

– Prijavom je obuhvaćen i Bojan Hrvatin, koji je sklopio nagodbu o svedočenju sa tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima klana. On je već govorio u obistvu Mitića – dodaje on.

Mitić je, podsetimo, otet 10. avgusta 2020. na Dedinju, u blizini ambasade SAD. Kako se sumnja, preprečili su mu put, uvuklli ga u automobil i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici, a potom ga odvezli u vikendicu u Ritopeku, gde su ga, kao i ostale žrtve, brutalno mučili, ubili, a potom njegove samlevene ostatke bacili u Dunav.

– Mitić je, kao i pripadnici Belivukove grupe, koristio Skaj aplikaciju. Kada su ga oteli, kako se sumnja, tražili su mu šifru i našli prepisku sa Lazarom Vukićevićem. Belivuk i Miljković, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, preko Skaja su ostalim članovima grupe davali naloge i zadatke kako da muče Mitića. Navodno, prvo su mu odsekli prst na nozi, zatim ga davili, a potom zaklali i samleli – objašnjava izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, prethodno su tajni bunker u Ritopeku obložili najlonom, potom ubijenog Mitića samleli u mašini za industrijsko mlevenje mesa, spakovali u džakove i bacili u reku. Mitićevu „hondu“, u kojoj je bio kada su ga presreli, odvezli su na Košutnjak.

Podsetimo, 30 pripadnika zloglasnog kriminalnog klana već je optuženo za surove likvidacije Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija, kao i Zdravka Radojevića. Istovremeno protiv Belivuka, Miljkovića i Nebojše Jankovića istragu je pokrenula i Crna Gora zbog sumnje da su učestvovali u tri ubistva na teritoriji susedne zemlje.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare