UDARNA VEST! MARE MESAR HTEO DA UBIJE VELJU NEVOLJU?!

Marko Miljković, zvani Mesar, desna ruka Velje Nevolje se borio za prevlast budući da je radio iza leđa Velji, kritikujući njegove odluke i postupke, navodi izvor iz istrage.

Hapšenjem dosad najbrutalnije kriminalne grupe u Srbiji, srušena je vizija Marka Miljkovića da ubije Veljka Belivuka da bi ga nasledio na poziciji šefa „kavčana“ u Srbiji, saznaje Srpski telegraf. Poslednjih meseci Miljković je evidentno pripremao teren da preuzme šefovsku poziciju u klanu, najviše nezadovoljan količinom novca koju dobija prilikom raspodele plena s Belivukom.

Budući da puč nije mogao da izvede sam, Mesar je oko sebe okupio nekoliko najbitnijih saradnika na koje je Belivuk mogao da se kladi, uveren u njihovu lojalnost.

Nervoza koju su primećivali članovi kriminalne grupe kod Belivuka i Miljkovića često nije bila produkt problema u delovanju grupe koja je iznuđivala novac, prodavala drogu i organizovala otmice i teška ubistva, a to je pokazala istraga protiv ovog klana, čiji najnoviji detalji su sada procurili. Nije isključeno da je Belivuk primetio promene u ponašanju Miljkovića, ali svakako da nije mogao ni da nasluti da mu partner sprema crnu kesu.

 Iz najnovijih dekodiranih poruka koje su Belivuk i Miljković razmenjivali s podređenim članovima grupe, ali i međusobno, a koje u startu nisu isplivale u prvi plan, istražni organi su naknadno otkrili da su sevale varnice na relaciji Miljković-Belivuk. Tu nisu uopšte cvetale ruže i očigledno je da se Miljković borio za prevlast, budući da je radio iza leđa Velji i da ga je u porukama i razgovorima sa zajedičkim regrutima oslovljavao sa „onaj“ ili „znaš već ko“, kritikujući sve češće njegove odluke i postupke. Čak u nekoliko Markovih poruka provejava mržnja i spremnost da Belivuku odrubi glavu – ispričao je izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Marko Miljković je očigledno mislio da zaslužuje više i dok je netrpeljivost prema gazda Velji dugo kanalisao, otvoreno je u razgovoru s njim opanjkavao njihovog big bosa Radoja Zvicera. Iz poruka sa Skaj aplikacije koje su „kavčani“ razmenjivali posle likvidacije „škaljaraca“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, brutalno izrešetanih u Atini, vidi se da je Miljković Belivuku ljutito rekao da mu je dosta mrvica koje im Zvicer daje. Na osnovu tog razgovora pretpostavlja se da su Belivuk i Mesar organizovali ubistvo u Atini, kao i likvidaciju Kožara i Hadžića na Krfu nekoliko meseci kasnije.

– Marko je i na tribinama tada počeo da priča protiv Zvicera, smatrajući da njemu i Belivuku dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju. Belivuk se slagao sa Markom povodom Zvicera i govorio: „Uvek mi moramo da organizujemo svoje ljude jer su Crnogorci nesposobni, a najveće pare uzimaju oni“ – ispričao je ranije izvor Srpskog telegrafa. Takođe, u presretnutim komunikacijama zabeležena je Belivukova poruka koju je nakon što je ubio Hodžića i Spahića u oktobru 2020. uputio saradnicima u Ritopeku, u kojoj, između ostalog, kaže: „Evo, deremo ove glupe Crnogorce.“

Kivni na Zvicera, Belivuk i Miljković u pritvoru pričaju da je on nesposoban i da su mu oni „napravili ime“, a da ne bi bio među živima da ga nije spasla „suknja“, aludirajući na Zvicerovu ženu Tamaru, koja je zapucala u Kijevu na njegove napadače.

Nisu priznali da su ubili Mitića

U Tužilaštvo za organizovani kriminal juče na saslušanje dovedeni Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, kao i Dejan Tešić, kao prvi od planirane sedmorke, osumnjičene za brutalno ubistvo Nikole Mitića, u oktobru prošle godine u kući strave u Ritopeku. Mitiću su prvo odsekli prst na nozi, zatim ga davili, a potom zaklali i samleli, pa ga spakovali u džakove i bacili u Dunav. Sva četvorica juče saslušanih su porekla krivicu i obavestila tužioca da će se nadalje braniti ćutanjem.

– Kao organizatori grupe za ovu likvidaciju kojom su rukovodili preko telefona – Belivuk i Miljković, kao i njihov saradnik Vlade Draganić, biće saslušani naknadno, 1. decembra – kazao je izvor iz istrage.

Počinje suđenje načelniku Papiću

Suđenje bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću, optuženom za tzv. trgovinu uticajem, koji se tereti da je u aprilu 2020, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil, koji mu je i vraćen istog dana, danas počinje u Višem sudu u Beogradu.

Papiću, koji se brani sa slobode nakon što mu je ukinut pritvor 29. aprila posle skoro dva meseca, preti zatvorska kazna od jedne do osam godina.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare