OD SASTANKA VUČIĆA I PUTINA ZAVISI SVE Premijerka Brnabić: I energetska stabilnost i privreda!

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je predstojeći sastanak predsednika Srbije sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom „najvažniji sastanak koji imamo u narednih nekoliko meseci“.

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da od tog sastanka „zavisi ne samo kontinuirana energetska stabilnosti i bezbednost nego i privreda“.

„Ako predsednik Vučić uspe da se izbori da Srbija dobije povoljniju cenu gasa od ostalih to znači da naša konkurentnost raste“, rekla je Brnabić.

Govoreći o radu Vlade, ona je rekla da se u izveštaju Evropske komisije za napredak Srbije za 2020. godinu oko ispunjavanja uslova iz pretpristupnih pregovora, najbolje ocenjuje napredak u oblasti vladavine prava, kao i da na osnovu tog izveštaja „očekuje da se otvori najmanje jedan klaster“.

„Imamo najpozitivniji izveštaj o napretku koji je uradila Evropska komisija u poslednjih nekoliko godina“, rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da je do takve ocene došlo i zato što je iz Vlade Srbije po prvi put mesečni izveštaj o vladavini prava slat Evropskoj delegaciji i Evropskoj komisiji u Srbiji tako da „niko nije mogao da kaže da ne vidi neki poseban napredak“.

Ona je navela da je veliki napredak u prethodnoj godini uradjen i na polju digitalizacije usluga javne uprave, kao i da će digitalizacija biti nastavljena u oblasti zdravstva.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare