NOVE MERE STUPILE NA SNAGU U CRNOJ GORI: Bez dočeka Nove Godine na otvorenom i bez svadbi

U Crnoj Gori se novim epidemiološkim merama, koje su od danas na snazi, zabranjuju proslave Nove godine na otvorenom, svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova.

Takođe, ograničava se vreme rada ugostiteljskih objekata do ponoći i zabranjuje organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana, a boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

Nacionalna digitalna kovid potvrda od ranije je uslov za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo predstavama i sportskim takmičenjima.

Vlada Crne Gore i dalje razmatra mogućnost da od 1. decembra bude uvedena obaveza posedovanja Nacionalne digitalne kovid potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvetu, Upravu policije, Vojsku, prenosi RTCG.

Ako te mere budu usvojene, od 1. decembra Nacionalna digitalna kovid potvrda biće nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima delatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekte površine veće od hiljadu metara kvadratnih u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare