UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ U NOVOM SADU: Ovo će biti najveća i najznačajnija fabrika u Srbiji! Biće i novih radnih mesta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu

Kako je najavila služba za saradnju sa medijima predsednika, u cilju očuvanja zdravlja svih gostiju i učesnika događaja i prevencije širenje virusa kovid-19, predviđeno je da sve zvanice imaju digitalni zeleni sertifikat.

Za one zvanije koje to nemaju, na samoj lokaciji biće omogućen brzi test na kovid-19.

– Ovo će da bude najveća i najznačajnija fabrika u Srbiji, svakako će biti i najveći izvoznik iz Srbije i sa najvećim doprinusom bruto domaćeg proizvoda u Srbiji. Za manje od godinu dana biće konačno završena – rekao je predsednik.

Kako je Vučić naveo biće i novih radnik mesta, oko 600 minimalno. Suština je u vrednosti koju stvara. Svaki automobil imaće „Kontinetalove“ displejeve. Biće sve napravljeno u Srbiji.

– Molio sam naše prijatelje iz Nemačke, stavili su srpsku zastavu i nemačku jelku kao njihov simbol. Ja ih molim da sledeću fabriku otvore u Nišu, jer mora da bude veliki univerzitetski centar. Oni naravno ne mogu to još ne mogu da potvrde, a ja sam se borio i znam da su oni svojevremeno gledali taj Niš i videćemo u narednih godinu dana oće li biti šanse za Niš – naveo je predsednik i dodao:

Čestitam i ljudima u Novom Sadu, od ovoga će i Novi Sad da ima ogromne koristi Vojvodina cela, Srbije cela, mnogo više novca u budžetu i time ako oni dođu od vrednosti od milijardu to je 2 odsto od BDP-a, ako dođu do vrednosti od 2 milijarde to je onda duplo viši procenat. Ovo je mesto budućnosti za Srbiju, fantastično mesto. I ja sam zahvalan našim nemačkim prijateljima na svemu što su uradili – rekao je u obraćanju medija predsednik Vučić.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare