BRAĆA JOJKE NA OVOM PITANJU PALI NA POLIGRAFU! NOVI DOKAZI! Jedan od Miloševića u vreme masakra porodice Đokić bio na auto-putu?!

Kostadin i Aleksandar Milošević, poznati kao braća Jojke, ostaju u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu tročlane porodice Đokić, odlučilo je krivično veće Višeg suda u Nišu, a njihov advokat tvrdi da ima dokaze da je jedan od osumnjičenih u vreme zločina bio na auto-putu.

Da podsetimo, braća Jojke, meštani Moravca, uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu nakon što je Goran Džonić u svom iskazu naveo da su oni ubili Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju 26. septembra. Žalbu na određivanje pritvora braći podneo je njihov branilac Mladen Magdalenić.

– Žalba je odbijena iz istih onih razloga iz kojih je pritvor i određen. Veće smatra da je sud pravilno odlučio kad je našao da postoje osnovi za određivanje pritvora – saopštio je branilac Miloševića, advokat Mladen Magdelinić, i nastavlja:

Naplatna rampa

– Njih tereti samo izjava prvoosumnjičenog Gorana Džonića. Za petnaestak dana ističe pritvor, ukoliko se donese rešenje o produženju, ja ću se i na njega žaliti. Očekujem da se protiv mojih klijenata obustavi istraga. Predložio sam i nove dokaze, zatražio sam da Putevi Srbije daju snimke sa naplatnih stanica na autoputu za veče ubistva, jer je jedan od njih bio na autoputu u to vreme – objašnjava Magalinic.

– Nadam se da će do isteka meseca dana, koliki je maksimum po donetom rešenju, sud malo više pozabaviti dokazima pre nego što donese odluku o eventualnom produženju ove mere.

Sporno pitanje

Kako Kurir saznaje, braća Milošević prošla su poligrafsko testiranje koje je sa meštanima Moravca obavljano nakon ubistva Đokića.

– Oni su prošli sva pitanja u vezi sa ubistvom Đokića, ali su pali na jednom pitanju. Naime, poligrafista ih je pitao da li imaju ili su imali oružje, a aparat je tu zabeležio njihovu čudnu reakciju – kaže izvor:

– Veruje se da su oni, s obzirom na to da su hapšeni u inostranstvu, nekada posedovali oružje, pa da su se uzbudili zbog ovog pitanja.

Svedoci im dali alibi

Sinovi iza rešetaka

Žalbu na rešenje o određivanju pritvora Džonićevim sinovima Milanu i Stefanu podneo je i njihov branilac Filip Domazet, ali sud je i ovo odbacio. Da podsetimo, prethodne nedelje svedočile su kolege Džonića, koje su potvrdile da su mladići u noći ubistva bili na poslu, u vatrogasnom domu, odnosno u Kopnenoj zoni bezbednosti, i tako im praktično dale alibi.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare