PREMINUO MUAMER ZUKORLIĆ: Poslanik i muftija preminuo u 51. godini, za sobom ostavio osmoro dece i sedmoro unučadi

 Muamer Zukorlić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji preminuo je u 51. godini, javile su Novosti.

Potpredsednik Skupštine Srbije i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro je danas u Novom Pazaru, i to na Internacionalnom univerzitetu čiji je osnivač bio, saznaje „Blic“.

Iako je Hitna pomoć odmah izašla na lice mesta, reanimacija je pokušana, ali nažalost bezuspešno. 


Osnovnu školu je završio u selu Ribariće kod Tutina, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu. U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo a post-diplomske studije u Libanu.

Ima dve supruge, koje žive odvojeno sa svojom decom – Umeja u stanu, a Elma u kući u centru Novog Pazara. Za sobom je ostavio osmoro dece.

Akademik Muamer Zukorlić rođen je 15.2.1970. u selu Orlje kod Tutina. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a Medresu „Gazi Husrev-beg“ u Sarajevu. Studije filozofije šeriatskog prava (Usuli fikh) okončao na Islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini (Alžir), zvanje magistra stekao iz oblasti egzegeze Kur’ana (Tefsir) na Univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju (Liban), a doktorirao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Redovni je član Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU), piše na sajtu Skupštine Srbije u biografijama poslanika.

Akademik Zukorlić autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemiologije, kulturalne historije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina. Tečno je govorio, pisao i čitao na arapskom jeziku, govorio je i turski jezik, a služio se engleskim jezikom. Oženjen je i otac osmoro dece, i deda sedmoro unučadi.

UDARNA VEST.rs (Kurir/Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare