PARTIZAN REMIZIRAO SA GENTOM, na korak do plasmanu 1/16 finala Lige konferencije

U 4. kolu Lige konferencija Partizan je osvojio bod u Gentu (1:1), što mu je dovoljno da gotovo izvesno obezbedi drugo mesto i plasman u 1/16 finala ovog takmičenja.

Gent trenutno ima deset bodova, Partizan sedam, Flora i Anortozis po dva. Crno-beli u narednom kolu gostuju Flori.

Gol za srpski klub postigao je Urošević u 56. minutu.

U prvih 45 minuta, za nijansu je više prikazao Gent, ali najbolju šansu propustili su gosti. Maestralno je Natho izveo slobodan udarac, ali je lopta završila na stativi gola Bolata! U nastavku akcije Miljković je promašio čitavu loptu i tako propustio da matira golmana domaćih.

Pokušavali su Kums i Ođiđa Ofoe, ali uzalud – Popović je bio maestralan! Mladi golman izrastao je u vrhunskog čuvara mreže. Potrebno je mnogo truda se pošalje lopta njemu iza leđa. Prava je šteta što Miloš Jojić nije iskoristio fantastičnu asistenciju Rikarda. Sa 11 metara Jojić je jako slabo šutirao u 56. minutu. E, zato Urošević nije! Magičan gol beka crno-belih sa 17-18 metara doneo je veliko slavlje fudbalerima Partizana! Raspalio je loptu koja je završila u daljem uglu gola Bolata. Rikardo je na isteku 70. minutu imao veliku priliku da zapečati subinu rivalu, ali je promašio zicer…

Usledila je serija napada Genta što se domaćima isplatilo u 80. minutu meča. Zaspala je odbrana Partizana posle centaršuta, pa je Tisudiliju bilo lako da savlada ovoga puta nemoćnog Popovića.

GENT – PARTIZAN

Stadion KAA Gent

Sudije: Kris Kavana (Engleska)

Gledalaca: 5.500

GENT : Sinan Bolat – Hanče Olsen, Ngodeu, Okumu, Fortuna – Kastro Montes, Ovusu, Kums, Bezus – Ođiđa Ofoe – Depoitre.

PARTIZANPopović – Miletić, Vujačić, Saničanin – Miljković, Urošević, Natho, Pantić, Jojić – Menig, Rikardo Gomeš.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare