IZLIO SE JADAR KOD LOZNICE Zbog obilnih padavina poplavljene njive, u Požegi tukao grad veličine klikera

Obilne padavine i ledenice za samo jedan dan izazvale su poplave i načinile ogromnu štetu selima.

Reka Jadar, u gornjem toku, od Krivajice prema Zavlaci i Osečini, napunila je i prepunila korito. Na nekim mestima voda je izašla iz korita na obližnje njive. Neprestana kiša puni korito, koje postaje tesno, pišu Novosti.

Dugo najavljivane padavine u Srbiji, zahvatile su i zapadni deo zemlje. Kiša koja je padala tokom čitavog dana na teritoriji opštine Požega pretvorila se u grad veličine klikera, koji je padao oko deset minuta u selu Gorobilje, a tom prilikom pričinjena je materijalna šteta na poljoprivrednim usevima. 
– Na svu sreću, za mnoge kulture sezona je završena, ko je imao šta da ubere i proda, to je na vreme učinio i nije bilo velike štete. Malina koje ima najviše u ovom kraju već je smeštena u hladnjače i čeka cenu. Mnogo muka je nas seljake snašlo, naročito zbog vremenskih neprilika, sa kojima smo se borili čitave godine, a evo ne zaobilazi ni sad u novembru – kazao je za RINU, Filip Paunović iz Gorovilja.

Usled najavljenih padavina prate se i nivoi reka u Zapadnoj Srbiji koje su u prethodnom periodu često plavile, kako bi svaka mogućnost njihovog ponovnog izlivanja bila svedena na minimum.

– Intenzivno pratimo situaciju na rekama, za sada nema razloga za strah od izlivanja, ali su sve službe u stanju pripravnosti ukoliko se pojača intezitet padavina i dođe do određenih nepredviđenih situacija – izjavio je za RINU predsednik opštine Požega Đorće Nikitović.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare