30 EVRA LEŽE NA RAČUN: Penzioneri dobili juče, ostali danas i sutra

Ispalata 30 evra, drugi deo pomoći iz maja ove godine, kada je građanima takođe bilo uplaćeno po 30 evra, počelo je juče kada je penzionerima i primaocima socijalne pomoći na račune legao novac, dok će ostalim punoletnim građanim ta pomoć pristizati danas i sutra.

Sredinom decembra planira se još jedna isplata isplata novčane pomoći od 20 evra, takođe za sve punoletne građane.

Ukupno, reč je o više od 5,7 miliona građana, od čega 1,6 miliona penzionera. Svako će dobiti po 3.527 dinara.

– Podrška građanima Srbije je kontinuirana i pored 30 evra u novembru, građani će dobiti i po 20 evra u decembru mesecu. Naravno, kao što smo i obećali, naši najstariji sugrađani će početkom sledeće godine dobiti još po 20.000 dinara novčane pomoći – naveo je Siniša Mali.

Ministar je naglasio da građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć od dva puta po 30 evra, ne treba da se prijavljuju za dodatnu novčanu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru.

Takođe, naglasio je ministar, ni korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, jer će novac dobiti bez podnošenja prijave.

– Ostali punoletni državljani Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu i koji se prethodno nisu prijavili za dva puta po 30 evra, a sada žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, ili koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište ili ličnu kartu, moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor, u periodu od 15. do 30. novembra – rekao je Mali.

Ministar finansija je objasnio i da će građanima koji su, nakon što su dobili prvi deo novčane pomoći od 30 evra u maju, promenili banku i ugasili račun, u prvobitnoj banci biti otvoren namenski račun na koji će im biti uplaćen drugi deo novčane pomoći.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare