ĐOKOVIĆ DOBIO PRVOG RIVALA U PARIZU! Nikada nije pobedio Srbina!

Marton Fučovič će biti prvi rival Novaka Đokovića na mastersu u Parizu 

Marton Fučovič je u prvom kolu pole velike borbe savladao Fabija Fonjinija rezultatom 2:1 – 6:1, 6:7, 7:6, posle dva sata i 45  minuta igre.

Mađar je rutinski dobio prvi set za samo pola sata, ali se Italijan probudio u nastavku, dobro namučio rivala, koji je na kraju ipak uspeo da se izbori za meč sa prvim teniserim sveta.

Marton je posle samo 20 minuta igre vodio 5:0. Fonjinija je mučila povreda, pa nije mogao da priži dostojan otpor rivalu.

Mađar je u prvih pet gemova izgubio samo dva poena na svoj servis, dok je rutinski bez ikakvih problema napravio dva brejka. Nakon ukazane pomoći posle petog gema, Fonjini je nastavio set, uspeo je da osvoji jedan gem, ali je uvodni deo igre ipak pripao Mađaru sa 6:1.

U drugom setu je Italijan uzvratio udarac. Na obe strane smo videli po dva brejka. Mađar bi poveo, Itralijan odmah uzvratio ribrejkom, pa je odluka pala u taj brejku.

Dramatičan sedmi gem pripao je Fonjiniju, mada je Fučovič imao meč loptu. Ipak, Italijanu je pripao drugi set sa 7:6.

Odučujući treći set je Italijan dobro počeo, odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Ali, nije Fučovič odustajao, u četvrtom gemu je uzvratio ribrejkom i vratio set na početak.

Opet je Italijan poveo na servis Mađara, koji je opet odgovorio istom merom, pa je i ovaj set odlučen nakon taj brejka.

Mađar je bolje počeo, poveo sa 3:0, pa dozvolio Italijanu da se vrati. Ipak, nakon velike borbe, posle dva sata i 40 minuta stigao je do brejk lopte, Italijan je dve spasao, ali ne i treću u taj-brejku.

Đoković i Fučovič su do sada odigrali tri meča, a prvi teniser sveta ima maksimalan učinak. Poslednju pobedu Novak je upisao na Vimbldonu u tri seta.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare