PREDLOG KRIZNOG ŠTABA Sve škole na onlajn nastavu, a lekari imaju zahtev i za primenu KOVID PROPUSNICA

Medicinski deo Kriznog štaba tražiće da sve škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu, bar na 10 dana, i da se za to vreme poveća obuhvat vakcinacijom dece od 12 do 18 godina.

Lekari u štabu zahtevaće, takođe, i da se primena kovid propusnica proširi na sve zatvorene prostore, izuzev, možda, samo prehrambenih prodavnica.

Tokom konsultacija koje su dogovorene za danas, članovi medicinskog dela Kriznog štaba uobličiće zahteve koji će izneti pred ostatak ovog tela, koje bi kako se očekuje trebalo da zaseda do kraja sedmice.

– Trebalo bi hitno da rešavamo ovu katastrofalnu epidemiološku situaciju, po istom modelu kao druge civilizovane zemlje – rečeno je „Novostima“ u medicinskom delu štaba.

-Vakcinisano je tek oko jedan odsto dece, a masovnijom imunizacijom u školskom uzrastu, počev od 12. godine, i sa samo jednom dozom vakcine postigli bismo fantastičan rezultat. To je jedini način da zaštitimo decu, koja sve češće obolevaju od kovida, pa i sa izuzetno teškom kliničkom slikom.

Medicinski deo štaba, takođe, traži da se da se ograniče kontakti.

– Kovid propusnice samo u restoranima i to posle 22 sata, ne mogu da poprave situaciju onoliko koliko bi bilo nužno – navodi sagovornik Blica iz Štaba. – Mi još od maja insistiramo na uvođenju kovid „pasoša“, i verujemo da je svakom jasno da ovako polovično rešenje, ne može da nas dovede do cilja. Nije vreme za okupljanja, ni u 10 ujutru, ni u 22 uveče.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare