OD VEČERAS POČINJE NOVČANO KAŽNJAVANJE! Inspekcija i noćas kontrolisala kovid propusnice!

Oko 2.400 inspektora sa Komunalnom milicijom drugu noć za redom proveravalo je da li gosti ugostiteljskih objekata imaju kovid propusnice. Od večeras počinje kažnjavanje.

Nevakcinisanima je neophodno da poseduju pi-si-ar ili antigenski test urađen u nekoj od državnih laboratorija.

Inspekcija i noćas kontrolisala kovid propusnice, od večeras kazne

Kontrola je i noćas bila savetodavna, a od večeras počinje i novčano kažnjavanje.

Kazna za pravno lice je 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, za kovid redara 30.000 i za gosta objekta 5.000 dinara.

„Znači u 22 sata kovid redar mora biti u svakom ugostiteljskom objektu i mora voditi računa da posle 22 niko ne može biti ko ne poseduje kovid propusnicu. Jedini validni testovi su oni koji su urađeni u referentnim laboratorijama. U kovid sertifikate se digitalno unose svi podaci o vakcinaciji, preležanom kovidu ili testovima. Tako da kada se vrši kontrola, moramo da imamo to na uvid. Testiranje ispred ugostiteljskih objekata nije moguće“, navode u policiji.

Podsetimo, u Srbiji je od subote u 22 sata, u skladu sa odlukom Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, stupila na snagu obaveza o posedovanju validnih kovid propusnica za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru. Posedovanje kovid propusnica obavezno je za ulazak u restorane, kafiće, barove i slučne objekte od 22 sata. Novčano kažnjavanje počeće od večeras.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare