Velika audicija Gradskog hora Beograd i Dečijeg hora Beograd


Gradski hor Beograd otvara svoja vrata za nove članove, ovoga puta kako za odrasle tako i za one najmlađe.
“Naša dugogodišnja želja da oformimo Dečiji hor Beograd se napokon ostvaruje i veliko nam je zadovoljstvo što ćemo ubuduće raditi sa i decom”, kaže Milan Mika Aćimović, osnivač hora.
Dečiji hor Beograd u svoj sastav primaće decu od 5 do 14 godina starosti a horom će rukovoditi pedagozi sa Fakulteta muzičke umetnosti, Aleksandra Vujić i Katarina Gičić koje imaju višegodišnje iskustvo u radu sa decom. Kako bi pedagoški pristup bio prilagođen uzrastu dece, biće formirane dve grupe, za mlađu i stariju decu.
Cilj Dečijeg hora Beograd je negovanje lepog muziciranja i priprema za javne nastupe i koncerte koje će hor održati samostalno ili u okviru određenih dečijih festivala, ali pre svega usmeravanje dece ka umetnosti i druženju u okviru kreativne muzičke zajednice.
U potrazi za novim članovima je i ansambl za odrasle- Gradski hor Beograd.
Gradski hor Beograd je mešovito pevačko društvo koje neguje više vrsta umetničke i alternativne muzike. Na repertoaru hora nalaze se tradicionalna, duhovna, gospel, jazz, pop i druge vrste muzike. Gradski hor Beograd osnovan je 2016. godine i kroz njega je prošlo više stotina pevača. Šarenolik repertoar, pevači različitih godina i zanimanja i veoma pozitivna energija ljudi koje spaja ljubav prema muzici su nešto čime se ovaj hor izdvaja od drugih i već godinama ponosi. Umetnički rukovodilac hora je Milan Mika Aćimović.
Probe oba hora kao i audicije održavaju se u prostorijama Srednje škole Arhimed na Vračaru, Ljubostinjska 2 uz praćenje svih preporučenih higijenskih mera.
Audicije za Dečiji hor Beograd održaće se u sledećim terminima:
● 29. oktobra od 18 do 20 časova
● 30. oktobra od 13 do 15 časova
Audicije za Gradski hor Beograd održaće se u sledećim terminima:
● 29. oktobra od 20 do 22 časova
● 30. oktobra od 18 do 20 časova
Za više informacija obratite se rukovodiocima horova na email belgradechoir@gmail.com ili putem društvenih mreža Instagram: @gradskihor ili Facebook: Gradski HOR Beograd.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare