STEFANOVIĆ ZBOG DIJANE TRIPUT PODNOSIO OSTAVKU! Otkriveno i zašto je predsednik Vučić ODBIO ministra!

Nebojša Stefanović je u tri navrata nudio ostavku sa ministarske pozicije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a sve zbog dovođenja u vezi sa Dijanom Hrkalović.

Nekadašnji operativac DB Boža Spasić je otkrio da mu je predsednik Srbije lično preneo da je Stefanović triput nudio ostavku, a da je on nije prihvatio kako bi upletenost ministra u aferu sa Dijanom Hrkalović bila prema protokolu istražena.

– Sa predsednikom Vučićem sam razgovarao i rekao mi je da je Nebojša tri puta dolazio i podnosio ostavku, ali predsednik je to ocenio kao neiskrenost u smislu da će on sada da da ostavku i pobegne. Predsednik nije hteo da se on izvuče već da celo ispitivanje ide po protokolu. To je vrlo pametna politika – rekao je Spasić gostujući u Jutarnjem programu na Kurir televiziji.

On je podvukao da je vrlo lako utvrditi ko je Dijani omogućio da se probije i bude jedna od glavnih osoba u MUP.

– U MUP i BIA postoje određeni tragovi i može da se vidi kako je Dijana napredovala i ko je njoj pisao preporuke. Svako ko je doprineo da dođe na tu poziciju treba da odgovara i mislim da će se to desiti. Vulin to reorganizuje sad. Kod Dijane se najveći problem dogodio 5. oktobra kad je mafija uspela da vrbuje državnu službu. Ovde je mafija očigledno došla do nje i to će se ustanoviti kako. Oni su nju atakovali sa rečima da je jaka i da je boginja, a to jednoj labilnoj ličnosti hrani ego i postaje umišljena – ispričao je Spasić.

Između ostalog je izneo i tvrdnju da je Nebojša Stefanović lično doveo Dijanu Hrkalović iz BIA na položaj u MUP.

– Radila je u BIA odakle je na zahtev ministra unutrašnjih poslova prebačena u MUP. To je vrlo čudno. Bio sam sa Dačićem i pitao sam ga kako je to moguće, a rekao mi je da nije ni znao to. Došla je u MUP i boravila kao šef, a imala je vrlo blizak odnos sa ministrom. Onda je odjednom sve preskočila i došla na takvu poziciju. Samo ministar može da predloži državnog sekretara. A na čemu je Nebojša Stefanović uopšte procenio da je dobra za tu poziciju? Njemu se sad proteže ime po novinama. Kriv je očigledno za takav skandal. Pa šta misli da sad razmišlja vojska kad stane ispred njih – upitao je Spasić.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare