PUTIN PODIGAO AVIONE NA AMERIKANCE! Drama na nebu iznad Crnog mora, supersonični strateški bombarderi SAD udarili na Rusiju i NAJGRUBLJE PREKRŠILI ZAKON!

Snage Ruske Federacije, predvođene Vladimirom Putinom, gotovo momentalno su reagovale na najnoviju provokaciju američkih aviona koji su se ogromnom brzinom približavali ruskoj granici.

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegova zemlja ponovo su bili meta opasnih provokacija američkih snaga nakon što su dva supersonična strateška bombardera B-1B pod zastavom SAD upali na rusku teritoriju letevši znad Crnog mora i tako grubo prekršivši neke od osnovnih međunarodnih zakona. 

Zbog toga je Rusija gotovo momentalno reagovala i na letelice koje su bile u pratnji dva aviona-cisterne KC-135 poslala svoje Suhoje Su-30.

– Radi identifikovanja vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Rusije, u vazduh su podignuta dva lovca Su-30 iz sastava dežurnih snaga pomorske avijacije i protivvazdušne odbrane Crnomorske flote. Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne ciljeve kao dva supersonična strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-1B u pratnji dva aviona-cisterne KC-135 i ispratili ih iznad Crnog mora – saopštio je Nacionalni centar za odbranu Ministarstva odbrane Rusije, prenosi Sputnjik.    

Kako je još navedeno, povrede ruskih granica nisu dozvoljene. 

– Nakon što su strani vojni avioni skrenuli sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovci su se bezbedno vratili na matični aerodrom – zaključuje se u saopštenju.

U Centru su naglasili da je let ruskih aviona izvršen u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare