Reagovao američki ambasador u Beogradu, PRIŠTINI POSLAO JASNU PORUKU!

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri poručio je da SAD vrše snažan pritisak na Prištinu da preuzme odgovornost za svoje akcije!

Nakon haosa koji su u severnom delu Kosovske Mitrovice napravile policijske snage lažne države Kosovo po naređenju takozvanog premijera Aljbina Kurtija, stigla je i reakcija iz američke ambasade u Beogradu.

Ambasador Entoni Godfri poručio je da SAD pažljivo prate situaciju u Mitrovici.

– Video sam izjave predsednika Vučića, premijerke Brnabić, Petra Petkovića, u kontaktu sam sa kolegama u Prištini, ambasadorima Kvinte ovde u Beogradu. Budite sigurni da vršimo snažan pritisak na Prištinu i da očekujemo da ljudi preuzmu odgovornost za svoje akcije – rekao je za „Novosti“ Godfri.

Na pitanje, da li ih je iznenadila akcija kosovske policije i da li misli da ovakvi potezi sprečavaju bilo kakav napredak u procesu normalizacije odnosa, ambasador kaže da u ovom trenutku nema dovoljno informacija o poslednjem incidentu.

– Postoje šanse koje treba da se iskoriste da se napreduje. Što se duže odlaže da se tretiraju nerešena pitanja, to će stvari biti gore – naveo je ambasador Godfri.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, Godfrija bi uskoro trebalo da zameni Kristofer Hil koji je prekaljeni diplomata, poznavalac regiona i blizak prijatelj i saradnik američkog predsednika Džozefa Bajdena.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare