Šta se dešavalo u noći 26. septembra? Ključni DOKAZ ubica Đokića zaboravio na mestu zločina

Najnoviji detalji iz istrage pokazali su da je porodica Đokić ubijena hicima iz vatrenog oružja različitog kalibra u glavu i grudi.

Policija sumnja da su Gorana (57), Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (26) Đokić, čija su ugljenisana tela protekle subote pronađena zakopana u ataru sela Moravac kod Aleksinca, svirepo ubili Goranovi poslovni partneri koji su mu navodno dugovali preko 100.000 evra, prenosi Objektiv

Rođaci porodice Đokić kažu da je Goran neposredno pre zločina obavio poslovni razgovor sa određenim saradnicima, koje je pritiskao da mu vrate novac koji mu duguju. Međutim, oni tu obavezu navodno nisu ispunili.

– Upravo zbog toga se sumnja da su ubice Goranovi poslovni partneri. On je dobro zarađivao i u više navrata im je davao novac, ali mu nije vraćen. Zasad nije poznato da li dužnici nisu imali da mu isplate keš ili jednostavno nisu želeli. Po svemu sudeći, imali su konkretan motiv za zločin. Postoji mogućnost da je trostruko ubistvo počinila jedna osoba, ali je ona zasigurno imala pomoć pri organizaciji – kažu rođaci.

Istraga je pokazala da je Goran poslednji put bio aktivan na Vajberu 26. septembra u noći kada je prijavljen nestanak porodice Đokić. Njihovi mobilni telefoni još nisu nađeni, ali je utvrđeno da je Goranova ćerka Lidija u 00.10 sati razgovarala s drugaricom. Ta komunikacija nije bila sumnjiva istražnim organima, ali poslovni razgovor koji je Goran obavio s poslovnim partnerima i te kako jeste.

– Policija zbog toga traga za informacijama sa poslovnog sastanka. Goran i njegova ćerka su, sumnja se, pre nestanka mobilne telefone ugasili u isto vreme, u tri sata posle ponoći. Gordana, sa druge strane, nije imala uređaj za komunikaciju – objašnjava sagovornik.

Najnoviji detalji iz istrage pokazali su da je porodica Đokić ubijena hicima iz vatrenog oružja različitog kalibra u glavu i grudi, što dokazuje čaura koja je pronađena na mesto zločina. Ubica je nakon toga njihova tela polio benzinom, zapalio ih i zakopao na njivi u selu Moravac. Policija je tokom uviđaja pronašla i njihov automobil „pasat“, koji je takođe zapaljen. Ispod rezervnog točka, u prtljažniku, navodno je bilo 100.000 evra, koji su nestali. Prekjuče je započeta i provera naplatnih rampi i graničnih prelaza jer se sumnja da je ubica pobegao iz Srbije.

– Sumnja se da su Đokići ubijeni u automobilu, a možda je oružje imalo i prigušivač jer niko nije svedočio da je čuo pucnje. Zasad se pretpostavlja da je ubica pokupio čaure ali, po svemu sudeći, napravio je propust i jednu zaboravio. Upravo ona bi mogla da ga košta slobode – podvlači izvor.

Rođaka: Ubijeni su zbog novca za stan

Verica Đokić iz Moravca, udovica brata Gorana Đokića, izjavila je juče da je ubeđena da su njeni rođaci ubijeni zbog novca za stan.

– Goran je pre dve godine prodao kuću da bi kupio ćerki stan. Ona nije želela kuću, već stan u Nišu, pa je Goran radio od jutra do večeri, i to sam u menjačnici, kako bi joj ispunio želju. Verujem da su zbog tog novca ubijeni. Nema drugog razloga. Tog novca nema. Ne znam koja je suma u pitanju, ali pare nisu nađene – tvrdi Verica.

UDARNA VEST.rs (Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare