VUČIĆ: Pre 5. oktobra bilo mnogo užasnih grešaka, posle krenula potpuna nebriga za državne interese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pre 5. oktobra 2000. i pada Slobodana Miloševića sa vlasti, bilo „mnogo užasnih grešaka“ ali i ocenio da je posle tog datuma „krenula potpuna nebriga za državne i nacionalne interese“.

Komentarišući 21. godišnjicu demonstracija kojima je srušen Milošević s vlasti, Vučić je kazao da je dobra strana te promene bilo otvaranje Srbije prema svetu a da je loša posledica „dugoročno uništenje naših privrednih kapaciteta i pljačkaška privatizacija“.

„Pre 5. oktobra bilo je mnogo pogrešnih procena, veoma loših odluka, mnogo je ljudi izgubilo živote ali je posle tog datuma krenula potpuna nebriga za državne i nacionalne interese, posebno za radnike a briga samo za sopstvene džepove“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle učešća na samitu Evropske narodne partije u Ljubljani.

Dodao je da je vlast posle 5. oktobra „strateški rasprodala“ državna preduzeća poput NIS ili cementara a da država danas „čuva“ preduzeća čiji je vlasnik.

Na pitanje o „Pandorinim papirma“ i činjenici da ga u njima nema, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da mogu da traže i pretražuju šta hoće – on novac nema. Na pitanje zašto u paprima nema Đilasa, Vučić kaže da „narod zna sve“.

– Kako god da rade, ne mogu ništa da mi pronađu. U hrvatskim medijima su me proglasili za saradnika i prijatelja Babiša, a pobrkali su ga sa Babićem. Vidite tu mržnju… – kaže Vučić.

Kada je reč o natpisima da iza rehabilitacije Zvezdana Jovanovića stoji vlast, predsednik podseća daje 2012. 2013. i 2014. godine svakodnevno bilo reči o tome kako će vlast da pusti na slobodu Legiju, Jovanovića i druge.

– Svi se sećate toga. Lagali su svaki dan. Kažu da sam bio pijan, ne samo da nisam bio pijan… Bio je naš politički protivnik, ali ja nisam vi da slavim kada neko umre, kao što su oni pravili žurku na Trgu republike kada je Milošević preminuo. Sve ovo govori o nemoći, jer nemaju politiku, nemaju rešenje – kaže Vučić.

Dve godine svakog dana je vođena kampanja neistina, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o Jovanjici.

Kada je reč o intervjuu Predraga Koluvije, Vučić kaže da bi Koluvija danas bio „slobodan kao ptica“ da je pristao da laže. Predsednik dodaje da Koluviju nikada nije video, ni čuo u životu.

Podseća da je više puta ponovio da će rado ići na poligraf, a da oni koji su isto govorili, u poslednjem trenutku su odustali.

„Nemoćni su, nemaju ozbiljne argumente, ne znaju šta će sa sobom, pa lažu. Nije lako to izdržati, ali moramo da istrpimo, da guramo napred i gradimo zemlju“, rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare