STIŽE SNEG U PETAK! Meteorolog Nedeljko Todorović najavio ŠOKANTNU PROGNOZU

Metereolog Nedeljko Todorović za TV Pink objašnjava da kada u Srbiji preovlađuje hladan vazduh iz jugoistočne Evrope, možemo da očekujemo oštru Košavu, dok je ona, koja je ovih dana prisutna, topla, shodno prijatnom vremenu.

Kako je dodao, noćas ali i ujutru se očekuje jak udar vetra, što će se sutra popodne umanjiti, čime će sam vetar oslabiti, što se više ne može nazvati košavom.

Govoreći o promeni vremena, od sutra se očekuje kiša, kao i opadanje temperature, što će značiti izlazak iz toplog perioda i „Miholjskog leta“.

Kako je najavio, u petak i subotu se očekuju hladniji dani, gde će se temperatura kretati u normalnim vrednostima za ovo doba godine.

– U petak će padati sneg, na nekim brdima, sve iznad 1700m nadmorske visine – najavio je Todorović.

Upozorenje RHMZ na olujni vetar

RHMZ je upozorio da će od danas do petka, 8. oktobra, u košavskom području biti vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će u sredu i četvrtak na jugu Banata dostizati udare orkanske jačine, preko 28 metara u sekundi, odnosno 100 kilometara na čas.

On je za kraj, naveo i to, da će kiša, koja se očekuje, dobro doći poljoprivrednicima, jer će se prekinuti period suše, koji traje još od meseca juna.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare