PREDSEDNIK VUČIĆ IZ DUBAIJA: Srbija je predstavljena na dobar način, dobićemo vrlo dobre lekove za koronu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se z Dubaija, gde se održava Svetska izložba “Expo 2020 Dubai“.

– Juče smo imali 3.000 poseta, Srbija je predstavljena na dobar način, kroz digitalne tehnologije – istakao je Vučić.

Predsednik se zahvalio šeiku Mohamedu bin Zajedu na poseti srpskom paviljonu i najavio:

– Dobićemo vrlo dobre lekove za koronu. Videćemo da li to možemo da priuštimo. Već pregovaramo sa Fajzerom oko njihovih tableta, i one su dosta skupe. Život je najskuplji sa druge strane – rekao je predsednik i naglasio da je lečenje pacijenata obolelih od kovida izuzetno skupo.

Vučić je rekao i da je bilo razgovora o Beogradu na vodi.

– Samo pogledajte Beograd na vodi, sami vidite kakav je to razvojni projekat za celu zemlju. Lični odnosi su važni, to prijateljstvo je veoma važno. On je uvek dobrodošao u Beograd, dobija fotografije i zna kako ide i kako napreduju stvari – kaže predsednik.

Predsednik je najavio i gostovanje na Bledskom forumu za Zapadni Balkan na kom će biti i Merkelova i Makron. Kaže da je to „otvaranje vrata, novih horizonata i za privrednike i za naše ljude“.

– Svet više nije polaran, ne postoji samo Amerika kao sila, već postoje EU, Kina, Rusija. Naše je da sa drugim zemljama gradimo odnose i da se ne nađemo pritešnjeni u nečemo što je „hladni rat“ između SAD i Kine.

O Koluvijinom intervjuu

– Ja sam sinoć bio miran i danas sam veoma miran. Miran sam dve godine slušajući takve neistine. Kažete, priprema se oslobađanje nekoga ko je dve godine proveo u pritvoru?! Kakvo li je to oslobađanje, a tek mu suđenje počinje?! Zamislite, moćni diktator nije hteo da interveniše da neko bude pušten iz pritvora. Nikada se nećemo mešati u to, svi će da rade svoj posao u skladu sa zakonom i u skladu sa uverenjem.

– Ovde se nešto drugo dogodilo. Histerija je nastupila i tu i kod pojedinih policijskih službenika, zato što su mislili da su sve lepo spakovali. I da je bilo u redu da mogu da optužuju nečiju porodicu, i neke druge ljude, da mogu da čine šta god hoće i da nikada neće stići odgovor. Upravo tu se postavlja pitanje – čemu tolika nervoza?! Što ne obavestite javnost da su ti koji su govorili o pozivu mome bratu na sudu izgubili? Što ne kažete da su sudski dokazani lažovi? Što ne kažete da je veštačenjima utvrđeno da nikakvih poziva nije bilo?!

– Jel stvarno verujete da je to objavljeno zato što je to smilio neki ne naročito brilijantni um iz bivšeg režima? Nije, komplikovanija je to akcija bila i zato je nervoza tako velika. Ona prerasta u histeriju, nisam je očekivao na takav način, nadao sam se da će biti malo pametniji i da će probati da se izvuku, ali oni nikada ne propuste šansu da pokažu kako nisu bili u pravu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

– Uz arapske specijalitete i dug razgovor sa mojim prijateljem Muhamedom bin Zajedom završavam posetu UAE i vraćam se u našu Srbiju – naveo je pressednik.

Podsetimo, šeik Mohamed Bin Zajed al Nahjan, princ prestolonaslednik Abu Dabija, posetio je jutros srspki paviljon na EXPO 2020 u Dubaiju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

UDARNA VEST.rs (Kurir/Instagram)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare