NESTALI ZBOG DUGA OD 100.000 EVRA? Od porodice iz Aleksinca već danima nema traga, traže ih policajci, ronioci i helikopterske jedinice

Policija već pet dana traga za vlasnikom menjačnice Goranom Đokićem, suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom. Sumnja se da je Goran pozajmio veliki novac čoveku koji nije mogao da mu vrati.

U porodicama Ðokić i Aritonović, kao i u aleksinačkom kraju, i dalje traje misterija nestanka vlasnika menjačnice Gorana Ðokića (57), supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), kojima se 26. septembra izgubio svaki trag.

Pripadnici MUP Srbije i ronioci Žandarmerije vršili su juče opsežnu potragu za porodicom Ðokić, ali do zaključenja ovog broja nisu ih pronašli. Podsetimo, Ðokići su u nedelju bili kod baka Stojanke u selu Moravac, a onda su se „pasatom“ uputili ka Aleksincu. U tom trouglu između Moravca, Žitkovca i Aleksinca im se gubi trag.

Kako Kurir prenosi, postoji nekoliko verzija njihovog nestanka, a jedna od njih je i dug.

Opsežna istraga

– Prema izvoru iz istrage, Goran je jednom čoveku pozajmio oko 100.000 evra za određenu kamatu. Taj čovek, navodno, nije mogao da mu vrati pare. Istraga ide u tom smeru da ih je dužnik možda oteo… Ostale verzije su da su eventualno doživeli saobraćajku i sleteli s puta u neku provaliju ili u Bovansko jezero. Takođe, u opciji je i verzija da su se negde sklonili u strahu od dužnika – priča sagovornik za „Kurir“ i dodaje:

– Goran je ranije bio na meti lopova, ali nikada se nije dogodilo nešto slično. Prekontrolisane su sve kamere u Aleksincu, ne samo za tu noć već i za nekoliko dana unapred. Operativci su složili mozaik s kim je Goran kontaktirao prethodnih dana, ko je znao da je u Moravcu kod majke i imaju čak pretpostavke gde je nestao njegov „pasat“.

Uvek su se javljali, strahujem za njih

Zoran Stojković, bivši radnik menjačnice i kum Goranovog brata, kaže da su se Đokići uvek javljali kada odu negde. 

– Kum sam njegovom bratu, krstio sam njegove bratanice. Otkako sam u penziji, video bih ga dva-tri puta mesečno kad siđem u grad, da vidim kako ide posao, nikada se nije žalio, šokiran sam. Bio je u Vrnjačkoj Banji pet dana, posle toga se nismo videli. Isključeno je da negde ode da se ne javlja, išao je sa ćerkom ili sa porodicom za vikend, uvek se javljao. Ne znam da li je imao neki motiv da nestane. U šoku sam, apsolutno ne znam ništa, to je sve iznenađujuće za sve nas. Brinem, strahujem da im se nešto desilo, možda i ono najgore.

Kontrolišu se granični prelaz, a počela je i pretraga okoline i Bovanskog jezera. Osnovna je dilema da li je porodica bila primorana da napusti „pasat“.

Policiju u civilu zatekli smo juče ujutru u kući Ðokića. Kako saznajemo, dva puta je pregledan stan u potrazi za bilo kakvim tragom koji bi ukazao na to gde se Gordana, Goran i Lidija nalaze već četiri dana. Međutim, u njihovom domu nije uočeno ništa neobično, niti išta što bi ukazalo na to šta se s njima dogodilo.

– Goranova majka, baka Stojanka, cele noći je preplakala za sinom, snajom i unukom. U strašno smo teškom stanju. Čekamo da nas obaveste kada budu nađeni – rekla je njihova rođaka Verica Ðokić. 

Ona je prekjuče prijavila nestanak cele porodice.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare