SPECIJALCI ROSU POVLAČE SE SA JARINJA I BRNJAKA!? KFOR preuzima administrativne prelaze?!

Situacija na administrativnim prelazima je za sada nepromenjena, ali prema nezvaničnim informacijama, može se dogoditi povlačenje snaga ROSU, a da njihovo mesto zauzmu snage KFOR-a.

Kako televizija PINK nezvanično saznaje veliki su izgledi da snage KFOR-a preuzmu kontrolu na administrativnim prelazima ka Kosovu.

– U ovom trenutku nepotvrđena informacija, snage Kfora obavili su određene razgovore sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini i kao jedna od opcija koja se nezvanično pominje, a koja bi doprinela rešavanju ove krizne situacije koje traje već devet dana, je odlazak specijalnih jedinica Rosu sa severa Kosova i Metohije i na njihovo mesto mogućnost raspoređivanja pripadnika Kfora. Da li će do toga doći ili će neko drugo rešenje biti sproveden u delo znaćemo u narednom periodu – rekao je reporter Mladen Mijatović uključujući se direktno u emisiju „Novo jutro“ iz Kosovske Mitrovice. 

Kada je reč o trenutnoj situaciji na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, Mijatović izveštava da su pripadnici Rosu i dalje na istim pozicijama, sa dugim cevima i oklopnim vozilima. 

– Situacija uz administrativnu liniju koja se proteže pored Jarinja i Brnjaka i koja povezuje severni deo južne autonomne pokrajine Kosovo i Metohija sa centralnim delom Srbije je, što se bezbednosti tiče, nepromenjena. Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu i dalje su raspoređeni na Severnom delu južne autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, i dalje se oni tamo nalaze sa dugačkim cevima, odnosno sa automatskim puškam, a tamo je i lociran određeni broj borbenih oklopnih blindiranih vozila. Tu se nalaze i vozila tipa Hamer. Građani srpske nacionalnosti i dalje su u velikom broju na barikadama koje su postavljene i oni su proveli još jednu besan u noć u šatorim – rekao je Mijatović.

UDARNA VEST.rs (Republika/Pink)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare