DRAMA NA SEVERU KiM SE NASTAVLJA: Albanija pozvala Srbiju da hitno povuče ORUŽANE SNAGE upućene na Jarinje i Brnjak

Ministarstvo spoljnih poslova Albanije pozvalo je danas Srbiju da „povuče oružane snage“ upućene na administrativne prelaze sa KiM i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije.

U saopštenju za javnost se navodi da je Albanija „posebno zabrinuta“ zbog raspoređivanja srpskih oružanih snaga i vojnih aviona koji lete blizu i iznad vazdušnog prostora KiM jer to „podstiče pojedince na izazivanje nemira i nasilja“.

– Takvi akti su u suprotnosti sa međunarodnim sporazumima koji imaju za cilj da osiguraju red i stabilnost. Pozivamo Srbiju da povuče oružane snage i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije. Pozivamo sve aktere da pokažu suzdržanost i odmah pređu na dijalog, koji je jedini način da se krene napred i reše otvorena pitanja u duhu saradnje, kojoj je Albanija nepovratno posvećena u svojim bilateralnim i multilateralnim naporima – poručuju iz albanskog ministarstva.

Dodaje se da će Albanija kao saveznik u NATO i odgovorna članica Ujedinjenih nacija učiniti sve što je u njenoj moći da podrži sve napore da se situacija odmah deeskalira i vrati dijalogu.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare