Udarna vest! Ekskluzivno! Priština u šoku, Amerikanci im saopštili da ukoliko srpska vojska uđe na severni deo Kosova da brani Srbe, oni neće reagovati! Sada Priština gleda kako da izbegne taj scenario iako je to prvobitno bio plan.

Kako Udarna vest ekskluzivno saznaje Priština je u šoku, Amerikanci im saopštili da u koliko srpska vojska uđe na severni deo Kosova da brani Srbe, oni neće reagovati!
Sada Priština gleda kako da izbegne taj scenario iako je to prvobitno bio plan.

Podsećamo, dva borbena aviona Vojske Srbije u dva navrata oko podne nadletela su administrativni prelaz Jarinje. Pojavljivanje aviona izmamilo je aplauze okupljenih koji su uzvikivali „Srbija, Srbija“.

Naime, avioni Vojske Srbije danas su patrolirali vazdušnim prostorom iznad prelaza Jarinje, javio je reporter Kosovo onlajna.

Srpski migovi nadletali su Jarinje danas oko podneva, što je burno pozdravljeno od Srba koji su pre šest dana, u znak protesta zbog uvođenja reciprociteta za registarske tablice i prisustva specijalnih jedinica Rosu na severu Kosova, blokirali taj prelaz. Vazdušnim prostorom iznad Jarinja juče su patrolirali i helikopteri Vojske Srbije „Mi-35“, poznatij kao „đavolje kočije“ ili „leteće tvrđave“.

Letelice su nadletale Jarnje nekoliko minuta, dok su ih specijalne jedinice kosovske policije nemo posmatrale. Okupljeni Srbi su i juče glasno pozdravili pojavu srpskih helikotera na nebu iznad Jarinja.

Vulin: Srbija ima pravo da helikopterima nadleće svaki deo svoje teritorije do administrativne linije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su Ministarstvo unutrašnjih poslova sa svojim jedinicama i Vojska Srbije spremni da odgovore na svaku eskalaciju, ali i da će učiniti sve da do nikakvih sukoba ne dođe i da sve bude mirno i naglasio da naoružane jedinice Prištine moraju da se povuku sa severa Kosova i Metohije.

„Srbija ima pravo da helikopterima nadleće svaki deo svoje teritorije do administrativne linije i to su naše redovne aktivnosti. Naravno da je sada naše interesovanje dodatno pojačano za taj prostor i da nas brine što naoružani ljudi stoje preko puta nenaoružanih civila“, rekao je ministar Vulin u jutarnjem programu Prve televizije.

Nadletanje aviona izmamilo je aplauze okupljenih Srba na administrativnom prelazu Jarinje, koji su uzvikivali „Srbija, Srbija“.

Podsetimo, tri helikoptera Vojske Srbije nadletala su juče oko 16 časova prostor iznad administrativne linije kod prelaza Jarinje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare