PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BUDIMPEŠTE: MERE ZA PODIZANJE NATALITETA ĆE BITI PREDSTAVLJENE U NAREDNIH MESEC DANA

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nalazi se u Budimpešti, inače u poseti Mađarskoj gde je danas održao glavno izlaganje na demografskom samitu u Budimpešti.

Vučić je rekao da je važno da uradimo sve što možemo da podignemo natalitet u Srbiji.

– Bez obzira na stopu mortaliteta, dobrim natalitetom pobeđujete sve – rekao je Vučić i dodao da će mere biti predstavljenje u narednih mesec dana.

Predsednik Srbije je rekao da se nada da će uskoro imati priliku da ugosti i predsednika Poljske, te da će uputiti još neke pozive.

– Biće još poseta iz centralne Evrope. Verujem da je to za razvoj Srbije od velikog značaja – rekao je Vučić.

Upitan o situaciji na severu Kosova, on je naveo da je zabrinut za napade na Srbe, ali da je to pitanje za NATO i Kfor.

– Bude li fizičkog napada kao 2004. godine, to se neće dogoditi. Očekujem hitan sastanak upravljačkog tima za pitanje Zajednice srpskih opština – kaže Vučić.

Prema njegovim rečima, kada dođe do stvarnog ispunjavanja Briselskog sporazuma onda se pribegava hapšenju.

– Oni traže srpske agente po šumama, kriju se, plaše se svakog drveta. Oni sve to mogu, a kada dođe do stvarnog ispunjenja Briselskog sporazuma, e onda ćemo da hapsimo, eto o kakvom licemerju se ovde govori. Od Kurtija ništa drugo nisam očekivao – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da se niko ne plaši nečijih reči i knjiga i da Srbija mora biti znatno iznad toga.

– Kako to da je samoopredeljenje suština slobode za sve, osim za Srbe? To je moje pitanje za sve? Kako Srbi nemaju isto pravo? Sve što je vama dovoljeno, što je vrhunac slobodarske misli, nama nije. Znamo da smo mali, da su protiv nas velike sile. Znamo našu poziciju, samo nemojte to da nam obašnjavate principima – kaže Vučić.

Jedan evropski državnik mi je rekao: „Aleksandre ti si u pravu, ali si dovoljno pragmatičan da znaš kako moraš da nastaviš dalje“.

Govoreći o povlačenju nacrta Zakona o MUP-u iz procedure, predsednik je rekao da je to urađeno na njegov zahtev jer je ostalo još šest meseci do izbora i ne želim da se donose tako važni zakoni.

„Ja sam kriv što se povlači iz procedure, izvinio sam se Aleksandru Vulinu zbog toga, uradio sam to zato što je ostalo šest meseci do izbora, ne želim da donosimo tako važne zakone na koje bi neko mogao da ima bilo kakve primedbe. Svakog dana govore kako je potrebno krivoprolićem doći na vlast, deo novinara, deo lažne elite, bivša vlast koja izigrava opoziciju, a onda se zgražavaju kad im devojka kaže da su diletanti. Oni svi zajedno ne mogu 10 odsto da skupe, pošto sve to mora, onda hajde da idemo na silu, a onda se prave naivni, pa kako je smela to da im kaže. A divnog li jezika, „pobićemo ih sve, mora i Vukan mali da odgovara“. Nisam video zakon. Da li više verujem Vulinu ili dokazanim lažovima od Marinike Tepić i Đilasa, naravno Vulinu“, rekao je Vučić.

– Sve to je prilično kontradiktorno. Pisao sam zakon koji nisam ni video, a da bi ih sprečio da dođu na vlast, pa sam isti povukao da bi ih sprečio da nas pretuku i dođu na vlast? Nisam pročitao taj zakon. Oni su očajnički pokušavali da nađu nešto da bi obmanjivali narod – kazao je Vučić.

On je podvukao da Tepić, Đilas i Jeremić su sinonim za najviši oblik korupcije.

– I oni će nekome da drže pridike – naveo je Vučić.

Kako je dodao, na izborima će birati građani Srbije i SNS se neće oslanjati na strani faktor.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare