EU PREDLOŽILA HITAN SASTANAK PREDSEDNIKA VUČIĆA I KURTIJA! Traži se rešenje za krizu

Šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak su u telefonskim kontaktima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom lažne države Kosova Aljbinom Kurtijem, a cilj je hitna spuštanje tenzija na severu Kosova i Metohije i eventualno održavanje sastanka Vučića i Kurtija u Briselu.

– Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak se vratio iz Beograda u Brisel i svi naši napori su usmereni na spuštanje tenzija i povratak dijalogu – prenosi RTS saznanja Tanjuga iz diplomatskih krugova u Briselu.

U EU napominju da su spremni da posreduju dijalogu dva lidera koji bi se održao u Briselu, a čija bi osnovna tema bila rešavanje trenutne situacije na KiM.

Kad je reč o primeni Briselskog sporazuma, u krugovima bliskim šefu diplomatije EU naglašavaju da su svi do sada postignuti dogovori u dijalogu Beograda i Prištine „na stolu“ i da ih „niko nije povukao“.

Dodaje se da su EU, ambasadori Kvinte i SAD potpuno jedinstveni u svojoj poruci da je u interesu i Beograda i Prištine da se situacija na terenu smiri, a da su u suprotnom obe strane na gubitku.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare