SPECIJALCI ZAUZELI JARINJE I BRNJAK! Srbi na Kosovu u panici!

Oko 20 vozila specijalne jedinice Rosu, od čega više od 10 blindiranih, raspoređeno je jutros na dva administrativna prelaza na severu Kosova i Metohije – Jarinje i Brnjak.

Kako pišu Novosti, još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Pripadnici policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, šti je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova i Metohije.

– Mi nemamo odgovore iz tzv. kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju – rekao je juče predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Nadležni iz policije tzv. Kosova potvrdili su kasnije za pojedine medije kontejneri na Jarinju se postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza.

Tim povodom se juče oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da ima saznanja da vlasti u Prištini planiraju da u toku današnjeg dana „počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama“.

– Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom – istakao je Petković.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare