PREDSEDNIK SRBIJE DAO PREDLOG ZA REŠENJE KRIZE, ALBANCI ODBILI: Vučić se obraća javnosti u 18 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponudio predlog rešenja za postizanje kompromisa u vezi sa novonastalom situacijom na administrativnim prelazima između severa KiM i centralne Srbije, ali je albanska strana odbila taj predlog.

Tim povodom Vučić bi trebalo da se obratiti javnosti danas oko 18 sati.

„Predsednik Vučić će objasniti zašto je morao da odbije ponižavajuće predloge koje su Albanci, preko posrednika, uputili Beogradu“, kaže izvor iz kabineta predsednika.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić sastao se ranije danas sa Specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Beogradu.

Kako je ranije najavljeno tema ovog sastanka trebalo bi da bude trenutna situacija u vezi sa primenom sporazuma postignuthih u procesu dijaloga Beograda i Prištine i o napretku u pregovorima o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, ali je su glavna tema bili događaji na severu Kosova i Metohije.

– Sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom razgovarao sam o teškoj krizi na Kosovu i Metohiji. O svemu što se zbiva na severu pokrajine uskoro ću obavestiti javnost – objavio je Vučić na svom Instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare