PREDSEDNIK SRBIJE IZ ISTANBULA: Direktno uključenje! Do kraja godine očekujem predsednika Erdogana u zvaničnoj poseti Srbiji

Predsednik Srbije Alekdsandar Vučić, koji boravi u radnoj poseti Istanbulu, uključio se danas posle 12 časova uživo u televizijski program posle razgovora i susreta u četiri oka sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

– Razgovarali smo o brojnim temama, pre svega ekonomskim. Važno je da Turska podržava dijalog Beograda i Prištine… Kao i o nekim temama o kojima ne bih govorio u javnosti – rekao je Vučić naglasivši da mu je drago da kaže da će Erdogan do kraja godine doći u zvaničnu posetu u Beograd i Srbiju.

Vučić je rekao da su prijateljski odnosi Srbije i Turske dobri i da je to veoma važno jer je Turska velesila u regionu i na Balkanu što nam je izuzetno važno zbog stabilnosti i mira na Balkanu, što je od značaja za odnose sa Bošnjacima, delom muslimanima u okolnim zemljama i delom Albancima.

Kad je reč o ekonomskim odnosima dveju zemalja, razmena raste a turska ulaganja u Srbiju su izuzetno značajna pogotovo u manjim gradovima gde su turski investitori otvarali fabrike i gde je stanovništvo tu ostalo i prestalo da se doseljava u Beograd jer ima posao i zaposlenje u svom mestu.

Doručak na Bosforu u četiri oka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. „Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor“, napisao je Vučić je na Instagram profilu na kome je objavio video snimak početka sastanka.

Sastanak Vučića i Erdogana je održan je u palati Vahdetin i bio je zatvoren za medije, prenela je agencija Anadolija.


UDARNA VEST.rs (Kurir/Instagram)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare