SEVERINA BESRAMNO VREĐA SRPSKOG PATRIJARHA: Poručila Porfiriju da se pokaje za svoje grehe?!

Hrvatska pevačica Severina Vučković, koja se našla u središtu skandala zbog toga što je patrijarhu Porfiriju slala preteće poruke, potvrdila je pisanje Srpskog telegrafa da je uznemiravala poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Naime, ona je u jednom intervjuu u kome je govorila o borbi za starateljstvo nad sinom Aleksandrom, koju vodi sa ocem deteta Milanom Popovićem, otkrila da je kivna na poglavara SPC jer je dozvolio da njihov naslednik bude kršten u pravoslavnoj crkvi. Pritom, nije iznela glavnu činjenicu da je ona prekršila patrijarhat, odnosno pravilo da dete uzima očevu veru u slučaju da roditelji ne mogu da se dogovore oko toga.

Ona je i za to što joj je oduzeto starateljstvo optuživala sve redom od sudija, lekara, radnika centra za socijalni rad do navodnih moćnika, među kojima je potpuno bezumno navela i srpskog patrijarha, kao da pravoslavni sveštenik može imati uticaj u hrvatskom pravosuđu.

– A tu je i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije Milanov, prijatelj koji mi, navodno, nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on radije pokaje za svoje grehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu. Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopustio da se dete kršteno u katoličkoj crkvi ponovno krsti u pravoslavnoj bez saglasnosti majke. Toga nema nigde – izjavila je Severina za portal H-Alter.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare