30 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO STUDENTA MILOŠA, UBICA NEDELJKO: Mirno saslušao presudu pa dobacio ne treba mi žalba!

U Višem sudu u Beogradu danas je izrečena prvostepena presuda Neđeljku Đuroviću (31), optuženom za ubistvo studenta iz Čačka Miloša Mileusnića (24) koje se dogodilo 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u glavnom gradu.

Đuroviću je izrečena kazna od 30 godina zatvora. Đurović je mirno saslušao presudu, a na kraju je pitao da li može nesto da kaže. Sudija je rekla da ne može, dok su ga dvojica stražara izvodila dobacio je „ne treba mi žalba“, na šta ga je sudija Nataša Albijanić poučila da po zakonu na nju ima pravo.

Podsetimo, Tužilaštvo je na pretodnom ročištu prilikom iznošenja završnih reči tražilo da se Đurović proglasi krivim za teško ubistvo i da se osudi na 40 godina zatvora, a ništa manje ne očekuje ni Milošev otac Goran Mileusnić.

Podsetimo, sumnja se da je posle noći provedene za računarom, na društvenim mrežama, Đurović uzeo kuhinjski nož i izašao na ulicu da ubije bilo koga.

– Dokazi izvedeni tokom glavnog pretresa čine nespornim da je Neđeljko Đurović izvršio krivično delo, ubio Miloša Mileusnića – rekao je zamenik tužioca Lazar Lazović i podsetio da to dokazuju biološki tragovi, snimci nadzornih kamera, ali i iskazi svedoka.

– Tužilac je zatražio maksimalnu kaznu koja je moguća po zakonu i zadovoljan sam. Miloša, nažalost, nijedna kazna neće da vrati, kolika god da bude. Ostaje gorak ukus u ustima posle reči koje je odbrana danas iznela i drskog ponašanja Neđeljka u sudu. Nemam snage ni da govorim. Nadam se da će sud da donese pravilnu odluku, suđenje već suviše dugo traje. Miloša nema pa nema, ali nadam se da će biti u zatvoru dok ja budem živ – rekao je posle suđenja Goran Mileusnić.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare