EKSKLUZIVNO! TUŽILAŠTVO POKREĆE POSTUPAK PROTIV PEVAČICE: Severina pretila i vređala patrijarha Porfirija!

„Pope, pope, družiš se sa krimosima“, samo je jedna poruka, među kojima su neke toliko odvratne i proste da ne želimo da ih objavimo.

Hrvatska pevačica Severina Vučković mesecima uznemirava patrijarha srpskog Porfirija i šalje mu uvredljive i preteće SMS poruke, ekskluzivno otkriva Srpski telegraf.

Kako saznajemo, poglavar SPC sve je pre tri sedmice prijavio hrvatskom tužilaštvu (DORH – Državno odvjetništvo Republike Hrvatske), koje je pokrenulo predistražni postupak protiv Severine.

POČELA I DA ZOVE

Prema informacijama koje su portalu Republika preneli odlično obavešteni sagovornici iz medijskih krugova u Zagrebu, uznemiravanje (mada bi se s punim pravom moglo reći i proganjanje) počelo je neposredno nakon Porfirijevog izbora u februaru. Severina je poruke slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji. On nije reagovao sve do pre tri sedmice, kada je pevačica, videvši da on ne odgovora i da je čak prestao i da gleda poruke, nije počela i da ga poziva na taj broj (sada, inače, koristi i drugi pošto više ne boravi u Hrvatskoj).

– Dan-dva posle imenovanja za poglavara SPC počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope („Pope, pope, družiš se sa krimosima“) i piše bukvalno sve i svašta, koristeći takav rečnik koji normalan čovek ne može ni da zamisli (neke poruke su toliko bljutave i ogavne da smo odlučili da ih ne objavljujemo, prim. aut.). Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva – kaže jedan od sagovornika portala Republika iz Zagreba.

Kako prenose izvori portala Republika iz Zagreba, patrijarh SPC je u tužilaštvu primljen na najvišem nivou i ceo slučaj je shvaćen veoma ozbiljno. Ne samo zato što se radi o poglavaru SPC već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima mnogo elemenata pretnje.

BEZUMAN POSTUPAK

Govoreći o motivu za ovakve bezumne postupke pevačice, naši sagovornici ukazuju da oni verovatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko starateljstva nad sinom Aleksandrom. Popović je poznat kao veliki dobrotvor Crkve, koji je pomagao u obnavljanju i opremanju srpskih svetinja u Hrvatskoj, između ostalog, i nakon poslednjeg jakog zemljotresa. Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina.

Povodom ovog slučaja, portal Republika je pokušao da stupi u kontakt sa menadžerom hrvatske pevačice Tomislavom Petrovićem, ali nije dobio odgovore na poslata pitanja.

Ne propušta priliku da opljune po Srbima

Hrvatska pevačica odranije je poznata po tome što svojim postupcima potpiruje nacionalnu mržnju i pljuje Srbe (dok, recimo, na srpske pare koje dobija zbog koncerata nije gadljiva).

– Tako je generala Ratka Mladića uporedila s Hitlerom, a kada je Srpski telegraf pisao da joj to ipak ne smeta da peva na karnevalu u Vrnjačkoj Banji, novinare Srpskog telegrafa je nazvala huškačima kojima bi trebalo zabraniti da pišu

– Poznata je i njena izjava da će joj sin, kao i sva druga deca, učiti o hrvatskoj istoriji – padu Vukovara i „Oluji“ da bi izrastao u dobrog Hrvata (mada mu je otac Srbin)

– Mediji su pisali i o tome kako je komšiju u Zagrebu gađala jajima i nazivala ga polu-Srbinom

– Poslednji u nizu ispada imala je na nedavnom koncertu u Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, kada je poručila: „Čuvajte mi se, Crnogorci, ne dajte da vas neko dira“

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare