VELJA NEVOLJA I MILJKOVIĆ OSTAJU IZA REŠETAKA: Produžen pritvor grupi Velje Nevolje!

Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja i Marku Miljkoviću, poznatijem pod nadimkom Mare Mesar danas je produžen pritvor.

Kako je saopšteno pritvor je produžen ja još 25 pripadnika kriminalne grupe koju su predvodili, a koja je osumnjičena za najteža krivična dela, među kojima je pet stravičnih ubistava.

Njih ukupno 30 se nalazi na optužnici od 30. jula Tužilaštva za organizovani kriminal, od kojih trojica nisu u pritvoru, prenosi Republika.

Pritvor je produžen i Srđanu Laliću, Milošu Budimiru, Marku Budimiru, Nebojši Jankoviću, Vladu Draganiću, Dejanu Tešiću, Nikoli Spasojeviću, Nemanji Đuriću, Nemanji Lakičeviću, Marku Andriću, Vladu Georgievu, Aleksandru Vučeljiću, Milovanu Tadiću, Filipu Ivanovskom, Željku Kodžiću, Slađani Sekulić, Borisu Karapandžiću, Nikoli Stefanoviću, Vladimiru Greku, Aleksandru Šćepanoviću, Aleksi Šejiću, Mijatu Simeunoviću, Milošu Lukiću Selaku, Aleksi Dunjiću i Aleksi Stošiću.

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, da ne bi uticali na svedoke i izbog uznemirenja javnosti.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od 3 dana, saopštio je Viši sud.

Vladimir Dimitrijević, Bojan Hrvatin i Vojislav Đordević nisu u pritvoru.

Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, medju kojima je i on.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Đorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Inače, kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Oni i ostali pripadnici grupe se terete da su od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovali pod velom Partizanove navijačke grupe „Principi“.

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vodja grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet…

Naloge su prenosili preko aplikacije „Skaj“

Optužnicom se Belivuk, Miljković i još 11 pripadnika grupe tereti za pet teških ubistava, u kojima su neki od njih učestvovali samo u jednom, a drugi u više njih ili u svim.

To su: Srđan Lalić, Mirko Budimir, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković, Bojan Hrvatin, Nemanja Đurić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Marko Andrić i Nemanja Lakičević.

Optužnica protiv njih je predata Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrdivanje (Specijalnom sudu) i još je u fazi odgovaranja na optužnicu.

Branioci optuženih za ubistva odlučili su da u tom delu ne daju svoje odgovore sudu.

Osporavaju način pribavljanja podataka sa aplikacije „skaj“ među kojima su video, audio zapisi , fotografije i poruke između članova grupe koji svedoče o zlodelima.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je, za sada, šest puta.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare