KLJUČNI MEČ PARTIZANA NA EVROPSKOJ SCENI: Mladi NIKOLA TERZIĆ TAJNI ADUT crno-belih pred revanš protiv Portugalaca

Impresivan početak crno-belih u Superligi Srbije daje nadu da u Beogradu može da padne portugalska Santa Klara u revanšu plje-oga kvalifikacija za Ligu konferencije.

Fudbaleri Partizana silovito su krenuli u novom šampionatu Srbije i u prvih pet utakmica zabeležili svih pet pobeda, uz impresivnu gol razliku 18:1. Dakle, crno-beli prosečno po meču u Superligi postižu 3,6 golova. Ovakav početak, nagoveštava da Parni valjak predvođen trenerom Aleksandrom Stanojevićem, koji zna kako se osvajaju trofeji na domaćoj sceni, želi da prekine dominaciju Crvene zvezde, četvorostrukog uzastopnog šampiona.

Po tri puta je Partizan pobeđivao istovetnim rezultatom – 4:0, u gostima na prvenstvenoj premijeri Proleter u Novom Sadu, po kiši koja je neprestano padala, preksinoć Kolubaru u Lazarevcu, a prethodno kao domaćin Voždovac. Ubedljivi su crno-beli bili i u Novom Pazaru (4:1), na meču koji je nekoliko puta prekidan, a tribina sa Grobarima je čak i ispražnjena, ali je nekako priveden kraju. Za sada je najjači otpor vodećem timu na tabeli pružila Vojvodina u drugom kolu na novosadskom „Karađorđu“, mada je i na tom gostovanju vicešampion Srbije bez većih poteškoća osvojio tri boda.

Najbolji strelac je povratnik u Partizan Rikardo Gomes, ali bi tajni adut kao protiv ruskog Sočija mogao da bude jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji Nikola Terzić, koji je u crno-beli tabor stigao iz IMT-a. Mlađani Terzić je zatresao mrežu pred kraj prvog poluvremena i praktično rešio pitanje pobednika protiv Kolubare.

– Ne znam kako da opišem ovu radost. Prvo asistencija protiv Sočija iz kornera u poslednjem minutu regularnog toka, a sada u Lazarevcu i prvi gol u dresu Partizana. Stvarno sam presrećan. Mi mlađu igrači ostajemo posle svakog treninga i pričamo o utakmici. Šta je bilo dobro, šta nije valjalo, šta treba da se popravi. Sada nam predstoji meč koji nam neverovatno znači. Očekuje nas sasvim drugačija utakmica od prvog duela. Idemo na pobedu protiv Santa Klare i nadamo se prolazu uz podršku vernih navijača – rekao je Terzić.

Rikardo dao trećinu golova

U prvom planu je povratnik i najveće letošnje pojačanje Rikardo Gomes, trenutno vodeći strelac Superlige sa šest golova, koliko je postigao i Đuro Zec iz TSC-a. Napadač sa Zelenortskih ostrva je dao trećinu svih golova Partizana u prvenstvu, a od njega se očekuje da u četvrtak u Beogradu bude najveća opasnost za portugalsku Santa Klaru. Rikardo je najefikasniji i na evropskoj sceni sa dva data gola (oba u gostima, protiv Dunajske Strede i Sočija), a po jednom su se u strelce upisali Lazar Marković, Danilo Pantić, Miloš Jojić, Aleksandar Šćekić, dok je gol nade na Azorskim ostrvima postigao štoper Igor Vujačić.

Cirkus oko Karlosa Žuniora

Portugalska Santa Klara ipak želi da zadrži najboljeg strelca Karlosa Žuniora, ali deluje da su se prekasno predomislili. Brazilac gotovo izvesno neće igrati u četvrtak Beogradu. Mnogo nezadovoljstva na Azorskim ostrvima izazvala je odluka predsednika Santa Klare Ruija Migela Kordeira da proda najboljeg strelca ekipe pred najvažniji meč u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Sada se Kordeiro predomislio, probaće da blokira kontroverzan transfer vredan tri miliona evra u Al Šabab iz Saudijske Arabije. Trener Santa Klare Danijel Ramos je veoma ljut zbog toga što će na ovaj način najverovatnije ostati bez izuzetno važnog igrača, koji je inače bio strelac prvog i asistent kod drugog gola Portugalaca protiv Partizana.

– Revanš sa Partizanom je izuzetno bitan, i sa sportskog i sa finansijskog aspekta. Želimo da budemo jaki na sva tri fronta, zato moramo da se odmorimo, a svi znate da situacija u klubu nije idealna zbog pandemije koronavirusa i svega. Čeka nas komplikovan zadatak i moramo da pronađemo rešenje – rekao je Ramos.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare