UŽIVO PREDSEDNIK SRBIJE U POSETI ZLATIBORSKOM OKRUGU: Došao sam da vam kažem šta ćemo da uradimo za Užice i Zlatiborski okrug, posetio i Mećavnik gde ga je ugostio Kusturica

Predsednk Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Zlatiborskom okrugu.

Predsednik je posetu počeo u Užicu, gde ga je dočekao veliki broj građana.

– Došao sam da vam kažem šta ćemo da uradimo za Užice i Zlatiborski okrug. Krećemo odmah. Doneli smo odluku da izgradimo obilaznicu oko Užica, to nije obilaznica običan put već u profilu auto-puta i to će da košta najmanje 25-30 miliona evra – rekao je predsednik okupljenim građanima.

Predsednik je najavio da će do polovine sledeće godine biti završen auto-put do Požege, a onda „idemo do Užica, pa i dalje od njega“.

– Ono što je mnogo važno, pričalo se da nemamo novca za vrtić, ali evo ja vam kažem da će biti novi vrtić na Carini. Ono što je za vas važno, to je ovaj put prema Kadinjači i Bajinpj Bašti, radićemo tunela ka Kadinjači. To je oko 50 miliona evra, to su velike stvari. Mislimo da je važno da se razvija turizam u čitavom Zlatiborskom okrugu. Konačno ćemo rešiti pitanje vode i snabdevanje čistom vodom, i što je najvažnije kada se izgradi auto-put možemo da pokušamo da dovedemo krupnog investitora u Užice. Hoću da vam se zahvalim na jednom. Danas je prosečna plata u Užicu 520 evra, ne mislim da je to idealno, ali za malo godina smo uspeli mnogo da napredujemo – rekao je predsednik Vučić.

Potom sledi otvaranjem Sportske hale Krčagovo u istoimenom gradu gde se nalazi i Opšta bolnica Užice koju će takođe obići.

Obilazak nastavlja posetom Bajinoj Bašti, gde će najpre posetiti domaćinstvo Ljuba Blagojevića u selu Pepelj i razgovarati sa meštanima. U Bajinoj Bašti će obići i kompaniju Rolomatik, jednu od najpoznatijih u bajnobaštanskom kraju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom obilaska Zlatiborskog okruga posetio i turistički kompleks Mećavnik – Drvengrad.

Reditelj Emir Kusturica bio je domaćin predsedniku. Obišli su turističko naselje, a Vučić je istakao da je Kusturica postigao velike rezultate koji će ostati iza njega.

– Pogledajte šta je čovek iza sebe ostavio, ovo je rezultat, ma ko šta pričao – rekao je predsednik Vučić

Vučić je s Kusturicom bio u njegovom podrumu vina, ispod bioskopske sale.

– Sa Kusturicom u njegovom podrumu vina, ispod bioskopske sale. Zahvalan sam mu na svemu što je uradio, ne samo za Mećavnik već i za Zapadnu Srbiju i celokupni srpski narod. Nadam se da ću uskoro opet posetiti ovaj kraj – napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić je nakon razgovora sa Kusturicom, ušao u Crkvu Svetog Save u Drvengradu.

Vučić je Kusturici zahvalio na toplom dočeku i na svemu što radi za srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj.

– Zahvalan sam Kusturici na dočeku, ali i na svemu onome što je uradio za naš narod, naše nacionalno jedinstvo, narodno jedinstvo, što čini i za Srbiju i za Srpsku, na svemu što je uradio u Zapadnoj Srbiji, što je probudio sve ono što je bilo usnulo decenijama, čak i vekovima i što ovde živi i bori se svaki dan sa mnogim nedaćama. Mogu da kažem da ćemo pomažemo, za 15 dana krećemo da gradimo put ka Mitrovcu na Tari. Ovo je nešto što ostaje Srbiji i srpskom narodu, ovo je neko samo genijalnog uma mogao da uradi. Čestitam vam na pameti, snazi i istrajnosti i na uspehu koji ste napravili za sve nas -rekao je Vučić reditelju Kusturici.

Kako kaže, 50 života da živi ne bi mu palo na pamet da ovakvo nešto napravi niti da uradi.

Kusturica je rekao da je to bilo brdo na ničijoj zemlji.

– Što je vrlo važno, ovde je još od 2007. počela jedna jako dobra komunikacija sa državom. Život na selu ne podrazumeva samo seljake. Ovde su gostovali najveći umetnici sveta, upravo na Mećavniku koji nije na dohvat ruke. Zahvalan sam predsedniku koji nastavlja tradiciju koja je započeta 2007. godine – rekao je Kusturica.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare