LEGENDA CRNO BELIH SAŠA ILIĆ JE NOVI TRENER ČUKARIČKOG

Fudbalski klub Čukarički potvrdio je da je Saša Ilić novi trener tog kluba.

On će na klupi naslediti Dušana Đorđevića, koji je u ponedeljak sporazumno raskinuo ugovor sa tim klubom.

Legendarni fudbaler Partizana, koji je po završetku karijere uplovio u trenerske vode, bio je angažovan najpre u Fudbalskom savezu Srbije, a od srede će i zvanično preuzeti kormilo tima sa Banovog brda.

Direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević najpre je zahvalio Dušanu Djordjeviću na svemu što je učinio za klub u prethodnih godinu dana, pre svega na rezultatima koje je ostvario.

„Rastali smo se posle dogovora, ekipa je u poslednjih mesec dana delovala iscrpljeno i umorno, ali smo prevashodno želeli bolju igru. Poenta je bila da se razdrma ekipa, a Duletu želimo mnogo sreće u daljoj karijeri. Tu smo da mu pomognemo šta god možemo“, rekao je Matijašević.

Promocija novog trenera Čukaričkog biće održana sutra na stadionu na Banovom brdu u 15.30, a Ilić će potom odraditi prvi trening sa ekipom.

„Što se tiče novog šefa struke, izbor je pao na Sašu Ilića, legendu Partizana, kojem su počast odali i Zvezdini navijači. Znamo vrlo dobro kako se oprostio od fudbala, imao je veliku karijeru“, rekao je Matijašević.

„Što se tiče trenerskog posla, ima iskustvo rada u mladjim reprezentativnim kategorijama, bio je i pomoćnik u stručnom štabu Draganu Stojkoviću Piksiju u seniorskom timu Srbije“, dodao je on.

Ilić će na klupi Čukaričkog debitovati u duelu šestog kola Super lige Srbije, u okviru kojeg će tim sa Banovog brda gostovati Radničkom 1923 u Kragujevcu.

„Možda ima malo rizika, Sale je tek počeo trenersku karijeru, ali njegova i vizija njegovog stručnog štaba se poklapa sa vizijom Čukaričkog. Brzo smo postigli dogovor, ugovor će biti potpisan na dve godine, sa njegovim stručnim štabom i ljudima koje je on doveo“, rekao je Matijašević.

„Ciljevi kluba ostaju isti, plasman u Evropu, forsiranje mladih igrača, od Ilića očekujemo da malo ubrza tim, da napravi lepršaviju igru“, zaključio je direktor Čukaričkog.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare