PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO S PREDSEDNIKOM IZRAELA: Priznanje Kosova bilo je razočarenje za Srbiju i njene građane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas predsedniku Izraela Isaku Hercogu da je izraelsko priznanje nezavisnosti Kosova bilo razočarenje za Srbiju i njene građane.

Kako se navodi u saopštenju nakon telefonskog razgovora, Vučić je istovremeno izrazio želju da Srbija sa novim rukovodstvom Izraela unapredi bilateralne odnose.

„Smatramo veoma važnim da Srbija i Izrael, kroz saradnju, daju doprinos političkom i mirnom rešavanju svih sporova, sukoba i otvorenih pitanja“, rekao je Vučić i dodao da očekuje da će predsednik Hercog i Izrael nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje osetljivog pitanja Kosova i Metohije.

Vučić i Hercog su se saglasili da bi u razvoju srpsko-izraelskih odnosa trebalo imati u vidu istorijsku bliskost srpskog i jevrejskog naroda, obeleženu zajedničkim stradanjem tokom Drugog svetskog rata.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da ona beleži stalni uspon usled povećanih izraelskih investicija.

Sagovornici su izrazili interes za unapređenje vojno-ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti energetike, kulture, obrazovanja i sporta.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare