PROPEVAO VELJIN BIVŠI VOJNIK Belivuk hteo da likvidira prijatelja poznatog rijaliti učesnika!

Zloglasni koljač Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, hteo je prošle godine da likvidira i Slavoljuba Trajkovića Trajka (40) iz Kaluđerice, prijatelja rijaliti zvezde Karađorđa Subotića!

Ovo je inspektorima SBPOK otkrio bivši Veljin „vojnik“ Bojan Hrvatin, koji je sada svedok saradnik u postupku protiv Belivukove mafijaške bande. 

Hrvatin je ispričao da je Trajković, navodno, 2020. radio Belivuku o glavi zajedno sa Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem. Trajko je, međutim, sticajem okolnosti ostao živ, dok je Puki namamljen u „kuću strave“ u Ritopeku, gde je svirepo mučen, ubijen i raskomadan.

Akcija odložena
Hrvatin je 18. jula u SBPOK do detalja opisao kako je upoznao Trajkovića i kako je kasnije pripremano njegovo ubistvo.
– Slavoljuba Trajkovića sam upoznao u zatvoru Zabela, gde sam robijao zbog ubistva od 2007. do 28. maja 2020. Imao sam sukob s njim, tukli smo se… U zatvoru sam upoznao i Miloša Budimira, s njim sam se zbližio, ali tek kasnije sam saznao da on sarađuje sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem. Ja tada nisam znao ovu dvojicu… Miloš Budimir je pre mene odrobijao kaznu, a kad sam i ja izašao na slobodu, krajem maja 2020, počeli smo da se viđamo – kazao je Hrvatin u SBPOK.
On je dodao da je ubrzo zatim upoznao Miloševog brata Marka, a odmah potom i Miljkovića, pa Belivuka.
– Početkom juna 2020, Miloš mi je ispričao da on i njegov brat Marko imaju problema sa Slavoljubom Trajkovićem, jer je ovaj hteo da im preotme posao sa marihuanom. Pomenuo mi je i da Trajković zajedno sa Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem radi o glavi Veljku Belivuku, pa je odlučeno da se Slavoljub likvidira. Takođe, ispričao mi je i da je Trajko pretio da će ubiti i mene i raskomadati me jer sam ga tukao u zatvoru. Zbog toga sam i prihvatio da učestvujem u njegovom ubistvu – rekao je Hrvatin.

Prema sopstvenom priznanju, Hrvatin je preuzeo na sebe da prati Trajkovića, a od Belivuka je saznao da se ovaj kreće po Beogradu u sivom „mercedesu“ S klase. 
– Kad je već sve bilo spremno da „rešimo“ Trajka, Marko Budimir mi je iznenada rekao da trenutno nije vreme za to i da se „akcija“ odlaže. Međutim, nešto kasnije, Marko mi je ispričao da su „ščepali“ Gligorijevića i da im je on tada priznao da radi za kontraekipu, za takozvani škaljarski klan – rekao je Hrvatin inspektorima.
Zanimljivo je da Hrvatin u daljem iskazu više nijednom nije pomenuo Trajkovića, ali je dalje do detalja opisivao kako je učestvovao u ostalim ubistvima Belivukovog klana.

Povremeno se čuju

Pošto nismo uspeli da kontaktiramo s Trajkovićem, pitali smo njegovog prijatelja Karađorđa Subotića da li zna šta je s njim.
– Nas dvojica smo se družili i zajedno smo uhapšeni 2013. zbog iznude (pogledajte okvir, prim aut.). Za to što se tada desilo osuđen sam na dve godine, a Trajko na dve i po. Kada je izašao iz zatvora, malo smo se udaljili, ali povremeno se čujemo – kazao je Karađorđe.
Kada smo mu rekli da je banda Velje Nevolje prošle godine planirala da ubije Trajkovića, Karađorđe je bio u šoku.
– Trajko je ozbiljan čovek… Neverovatno… Velju Nevolju nisam nikada upoznao. Pokazali su mi ga neki ljudi kad smo se jednom prilikom zatekli na istom mestu u gradu, ali ja o tom čoveku ništa ne znam, osim onoga što sam pročitao u medijima. Ako se Trajko sa nekim tukao u zatvoru, to valjda nije razlog da ga ubiju… Ne znam šta da vam kažem na to – kazao je Karađorđe.
Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 njihovih mafijaša uhapšeni su 4. februara, a optužnicom se terete za najmanje pet teških ubistava, kao i za drogu, oružje, otmicu i silovanje. 


Oteli „audi A4“ i muzičku opremu

Slavoljub Trajković Trajko ima debeo dosije u policiji, a u zatvoru je bio nekoliko puta, i to zbog ubistva, razbojništva, krađe i iznude. Za iznudu je uhapšen u februaru 2013, zajedno sa Karađorđem Subotićem (51) i blizancima Markom (28) i Nikolom (28) Stojkovićem, sinovima Nebojše Stojkovića Stojketa, vođe „rakovičkog klana“, koji je u tom trenutku bio u zatvoru. Trajko, Karađorđe i ekipa su 2013, prema presudi, od dvojice mladića oteli automobil „audi A4“ i muzičku opremu vrednu oko 3.000 evra i pokušali da od njih iznude još 5.000 evra. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare