KOŠARKAŠICE U POLUFINALU OL! Lavlje srce Ane Dabović povelo našu zemlju do polufinala! Bajka za kraljice u Tokiju se nastavlja

Kad ostaviš srce na terenu, onda moraš da budeš nagrađen! A Srpkinje su baš to uradile u četvrtfinalnom meču na Olimijskim igrama protiv Kineskinja. Slavile su sa 77:70 i plasirale se u polufinale gde ih čeka bolji iz meča SAD – Australija.

U prvom poluvremenu samo je Jelena Bruks bila na nivou i posle 20 minuta je skupila 14 poena. Podršku saigračica nije imala. Ipak, ni Kineskinje nisu bile na šuterskom nivou, pa je prvo poluvreme završeno u korist našeg tima 35:33.

Treća četvrtina bila je šuterski za zaborav. Sigurno ni Srpkinje ne pamte da su tako loše šutirale. Odbrana je u dalje bila na vrhunskom nivou, ali trebalo je dati koš!

A onda je u 33. minutu, Ana Dabović sa skoro osam metara pogodila za tri u poslednjoj sekundi napada i pokrenula lavinu! To je ono što je devojkama bilo potrebno! Odmah zatim je pogodila za dva, a odmah za njoj i Jelena Bruks. Naše devojke su napravile seriju od 9:0 9 sa 58:51 dolaze do vođstva od 60:58.

To je bio i preloman trenutak u nastavku su cure sve konce držale u svojim rukama i slavile! Bravo!

KRAJ UTAKMICE – SRBIJA – KINA 77:70

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare