ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI PROTIV BELIVUKA I NJEGOVE EKIPE: Otimali i klali zbog novca i prevlasti u kriminalnim krugovima

U optužnici koja je prošla prvu proveru suda i već u toku dana bi mogla da bude dostavljena Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima koji se nalaze u pritvoru, kako Kurir saznaje, navodi se da je kriminalna grupa formirana u periodu od počekta 2019.

– Veljko Belivuk i Miljković stvorili su plan da se pod paravanom navijčake grupe „Principi“ vrše krivična dela ubistva, otmice, neovlašćena proizvodnja, držanje i promet drogom i oružjem, kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini zastrašivanjem suparničkih kriminalnih grupa, preuzimanje prevlasti na tržištu droge, ubistva pripadnika drugih kriminalnih grupa a koji plan su ostali pripadnici kriminlane grupe koji su postali njeni članovi prihvatili i svako od njih po nalozima i uputstvima organizatora preduzimali određene radnje u cilju njihove realizacije – navodi se, kako Kurir prenosi, u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

U ovom dokumentu, detaljno je opisano na koji način su pripadnici kriminalne grupe planirali, a potom namamili, ubili i sakrili tragove pet ubistava. Reč je o Milanu Ljepoji, Goranu Veličkoviću Goksiju, Zdravku Radojeviću, Aleksandru Gligorijeviću i Lazaru Vukićeviću.

Kao motiv za zločine, posle prikupljanja brojnih dokaza, proizilaze bezobzirana osveta, ali i koristoljublje.

– Za ova krivična dela može se izreći kazna od 20 godina ili doživotni zatvor – navelo je tužilaštvo, koje je u optužnici na nekoliko stotina strana detaljno opisalo na koji način su ubijeni mučeni, ali i kako su ukljanjani tragovi zločina, jer telo ni jednog od njih nije pronađeno.

Prema saznanjima Kurira, u optužnici su citirani delovi iskaza svedoka-saradnika, Bojana Hrvatina, koji je opisao svoju, ali i uloge svakog od osumnjičenih u zločinima.

– Analizirani su i iskazi drugih svedoka, materijalni tragovi, kao i snimci koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela. Takođe, predloženo je saslušanje okrivljenih, oštećenih kao i svedoka pred sudskim većem, ali i slušanje presletnutih telefonskih razgovora – objašnjava sagovornik.

Drugi deo optužnice, kako navodi, odnosi se na dokaze koji potvrđuju sumnje da je kriminalna grupa trgovala drogom i oružjem, od kojih je deo pronađen u bunkeru na stadionu FK Partizan.

– Optužnica je prošla prvu prveru suda, i sada će biti dostavljena okrivljenima i njihovim braniocima. I okrivljeni koji su u pritvoru dobiće je i oni, kao i svi ostali, imaju pravo na prigovor na nju – objašnjava sagovornik Kurira.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare