DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB U 16 ČASOVA. Poveća se broj zaraženih, da li će se pooštravati mere?!

Krizni štab za borbu protiv infekcije kovida-19 zasedaće danas od 16 sati, a glavna tema ove sednice odnosiće se na porast broja zaraženih.

Iako je prvobitno planirano da Krizni štab zaseda 1. avgusta zbog treće doze vakcine, datum je pomeren, a na današnjem sastanku će prvenstveno biti analizirana situacija o porastu broja zaraženih, ali govoriće se o buster dozi cepiva.

Kako kaže izvor „Blica“ u ovom trenutku, navodno, nema konkretnih mera, ali će najverovatnije biti govora o tome šta je moguće pooštriti ako brojke nastave da rastu.

-Datum je pomeren jer se povećava broj zaraženih što nije dobro. Ljudi su se opustili što takođe nije dobro, tako da umesto 1.avgusta kako je planirano, Krizni štab će zasedati nešto ranije, a cilj je svakako analaza jer brojke rastu. Analiza će se kretati u pravcu šta od mera može biti pooštreno ukoliko dođe do nekog većeg skoka, jer može se desiti da brojke naglo skoče, a onda treba imati unapred pripremljen plan – saznaje nezvanično „Blic“.

Iako su naši stručnjaci upozoravali da bi četvrti talas korona virusa mogao da dođe na jesen, sudeći po brojkama, korona se poprilično zahuhtala i to ranije. Prema dnevnim presecima zaraženih, praktično od početka jula nema brojke ne padaju ispod sto.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare